I solen (24/365) här och nu

I dag kombinerar jag två fotoutmaningar. 365 foton och Gems Weekly Photo Challenge, som är öppna för alla.

Här och nu, i alla fall alldeles innan jag gick in och laddade ned den här bilden i inlägget, ville Fame komma in. Hon är väldigt snabb med att smita förbi och ut genom ytterdörren, men den här gången ångrade hon sig. Det var alldeles för kallt och obehagligt med blötsnön som kommit under gårdagen och natten.

Här och nu hänger fortfarande vår dörrkrans kvar på dörren, med juliga dekorationer som ni ser (torkade apelsinskivor). Det är dags att ta ned det allra sista av det som påminner om julen. Jag gör det direkt.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året och här hittar du Gems Weekly Photo Challenge, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

37 reaktioner till “I solen (24/365) här och nu

  1. Tack så mycket. Ja, jag är ganska sparsmakad med typiskt juliga dekorationer som tomtar och annat, jag gillar det naturliga som granris, äpplen och kottar, och sådant kan man ju ha framme längre.

   Gilla

 1. Ååå vilken fin katt du har! Här har katterna också smitit ut genom ytterdörren men kommer lika snabbt in källarvägen igen genom kattluckan. Det är helt klart bättre att jaga fåglarna inne från köksfönstret idag.
  Tack för kommentaren hos mig =)
  Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Vår lilla Fame smet ut i dag igen, trots att det är ännu kallare. Efter en minut, högst, jamade hon och ville in igen ;) Smart med kattlucka. Tyvärr finns det ingen bra plats för en sådan hos oss, men jag har fått tips om en sensor som känner av när katterna är på trappan, så att man kan släppa in dem. Våra kan förstås alltid gå in i stallet, där har de skydd, fällar och mat. Trevlig helg!

   Gilla

 2. Haha! Där förekom du mig – jag skulle just gnälla lite för att du fortfarande hade julen kvar, men det har du ju fixat nu. Eller? ;-)

  En helt underbar bild – igen! Vår katt älskade att vara ute och var snabb på att springa ut när vi öppnade dörren. Fast när det var sånt där vitt, läskigt utanför så blev det tvärnit. Hon vände snabbt, sprang ned i källaren och la sig tillrätta på elkassetten i pannrummet. Tittade på mig lite när jag kollade på henne och tycktes säga ”väck mig när det är vår…” :-D

  Gillad av 1 person

  1. Nja… litet jul är det kvar… Jag blev litet övertalad att behålla kransen, särskilt nu när det kom snö, och så har vi ju julbocken och släden kvar vid huset. Men utan röda band i alla fall :) Haha, smart katt, det är ungefär så jag känner vissa dagar, väck mig när det är vår :)

   Gilla

 3. Vilken underbart fluffig kisse! Jag har också kransen kvar på dörren, den är inte speciellt julig och mycket fräsch, fick den av mn granne o det känns helt fel att kasta den så länge den inte börjar chansera.

  Gillad av 1 person

 4. Så fin katt och vilket otrolig vackert foto! Vår katt är ogärna ute några långa stunder heller när det är kallt och en massa snö utomhus :-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad roligt att du gillar! Fame tror att hon vill ut, och smiter förbi när vi öppnar ytterdörren, men sedan sitter hon utanför och jamar och vill in igen, efter någon minut eller så ;)

   Gilla

  1. Tack, vad roligt att du gillar både bilden och katten. Hon har en underbar päls och de blå ögonen brukar kunna bli så fina på bild (inte här dock). Jag hade tur med ljuset på just den här bilden, det föll in så fint mot henne på trappan.

   Gilla

 5. Vilken härlig bild på en bedjande Fame! Hon ser ut att ”prata” med apelsinskivan, alternativt övervägar hon att äta den;-) Fotot är superbt med en enastående ljussättning. Det ser till och med jag som inte är en ”fotnörd”.
  Så ni fick en omgång till av den vita varan. Vi fick(tack och lov) bara regn, så återigen ser man barmark. Men hellre det än snökaoset i norra Sverige.

  Gillad av 1 person

  1. Usch ja, här kom det snö och det är fortfarande en blandning av regn och mest snö som dalar ned… En kort stund på dagen var det solsken, och varje gång det händer tänds hoppet om att den långa perioden med gråmulet är över, men sedan blir det samma sak igen…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.