Lästa böcker i januari och månadens favorit

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. Jag vet verkligen inte vart januari tog vägen, men trots att månaden bara försvann läste jag ändå åtta böcker.

Det är alltid svårt att välja en bok som den bästa, särskilt som jag läser böcker ur olika genres och det då är svårt att jämföra. Den gamle och havet är ändå något alldeles extra, den blir min favorit i januari!

Vill du läsa vad jag tyckte om böckerna klickar du bara på titlarna här nedanför, så länkas du till mina recensioner.

Mina samlade omdömen för den här månaden

★★★★★
Ernest Hemingway, Den gamle och havet. Bonniers
Marie Hermanson, Den stora utställningen. Albert Bonniers Förlag
Sarah J Maas, Eldens arvtagare. Modernista

★★★★
Sara Larsson, Aldrig mer. Norstedts

★★★
Kristina Appelqvist, Den fjärde pakten. Piratförlaget
Louise Boije af Gennäs, Blodlokan. Bookmark Förlag
Martina Haag, Livet går så fort. Och så långsamt. Piratförlaget
Tamara McKinley, Vågornas viskningar


Vilken bok blev din favorit den här månaden?

Är det någon särskild bok som du ser extra mycket fram emot att läsa under det nya årets första månad?  Jag ser fram emot att läsa en hel trave böcker, som jag visade tidigare här i bloggen, och någon klassiker.

23 reaktioner till “Lästa böcker i januari och månadens favorit

  1. Jag läste flera böcker av honom för många, många år sedan, ungefär halva mitt liv tror jag, och gillade dem också. Men ingen av dem berörde som den här, en favorit hos mig.

   Gilla

  1. Det brukar bli så mycket annat som händer, och så är det lätt att man blir för trött för att läsa efter allt man varit med om. Hoppas du blir bättre och att du får mycket läst i februari!

   Gilla

 1. Har aldrig läst Den gamla och havet, trots att den står i min bokhylla (boken har varit min mors). Men jag tyckte att det var kul att den fick toppbetyg av dig. Våra klassiska författare glöms oftast bort, jag älskar våra svenska författare som Moa Martinssom, Salje, Fridegård etc.
  Nu har jag lagt till din länk i min länklista, så jag inte ”tappar” bort dig igen.
  Kramar Karin

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller med dig, det är litet märkligt att de svenska klassikerna glöms bort. Jag tycker också mycket om de författare du nämner, även Per Anders Fogelström och många fler. Kram

   Gilla

  1. Du lever kanske mer i verkligheten än jag..? ;) En bra blandning av allt är väl bra, men jag tycker att det ofta blir intensivt åt ena eller andra hållet under olika perioder. Jag läser mycket under vissa perioder och knappt alls under andra. Just nu och i synnerhet i dag är jag avundsjuk på er som får uppleva så mycket spännande och fint i skönt väder, det överträffar böcker med råge :)

   Gilla

  1. Jag tyckte väldigt mycket om de andra två också, men Den gamle och havet är helt unik, jag tycker så mycket om den. Det är andra gången jag läser den, och jag kommer nog att läsa den igen om ytterligare trettio år :)

   Gilla

  1. Full pott får böcker av mig när de uppfyller alla krav jag tycker att man kan ställa på böcker i en viss genre. När jag inte kan se vad som skulle ha gjort boken bättre. Jag jämför däremot inte böcker från olika genrens, en fantasybok kan inte jämföras med en bok som Den gamle och havet exempelvis, det skulle inte vara rättvist. Ja, det var en riktigt bra månad med tre minnesvärda böcker.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.