Vinterns fem bästa böcker

Varje tisdag kommer Johannas deckarhörna med en ny topp fem på ett visst tema. Den här veckan är temat: Vinterns bästa (december-februari).Jag har läst många minnesvärda och välskrivna böcker den senaste tiden. De här fem sticker ut som något alldeles extra i sina respektive genres.

Ok, där tog jag i litet grand. Midnattskronan tillhör fantasygenren, och den genren vet jag inte mycket om sedan tidigare, så jag kan faktiskt inte säga att den är något extra i just den genren. Men det jag vet är att jag uppslukades totalt av berättelsen. Författaren vet precis hur hon skall skriva för att hålla allt på en helt perfekt nivå, aldrig för mycket, aldrig för litet. Midnattskronan ingår i serien Glastronen, och jag kommer att läsa fler delar i den serien. Det är en sådan där bok som ger en styrka, kraft och mod, och det kan man behöva ibland.

De övriga fyra i min topplista är böcker som jag verkligen, verkligen fastnade för, mycket beroende på stämningen de förmedlar. De är allihop lågmälda med ett djup som gör att man inte glömmer dem i första taget. Jag rekommenderar dem varmt till alla som tycker om att läsa böcker inte bara för själva berättelsen, utan som också uppskattar böcker på grund av sitt språk och budskap.

Klicka nu in hos Johannas Deckarhörna och var med du också! Och titta gärna runt hos alla andra som är med, du kommer att få många, många bra tips!

19 reaktioner till “Vinterns fem bästa böcker

 1. Jag är helt med dig med Sarah J Maas-boken. Jag läser i stort sett allt hon skriver. Hemingway däremot skrämmer mig och jag har inte lyckats ta mig förbi mina egna fördomar och läst något han skrivit.

  Gilla

 2. Expeditionen ligger i min läslista på Storytel. Blev alldeles tagen av hennes prat i P1 så den vill jag verkligen läsa. Får se om jag tar det via ljudbok eller om det till slut blir ett lån av den riktiga boken på biblioteket.

  Gilla

 3. Den stora utställningen blir jag mer och mer nyfiken på.
  Fantasy är en svår genre, för mig. Ibland funkar det, ibland inte och jag är inte människa att klura ut vad skillnaden är. Det jag ändå tycker mig märka är att fantasy för unga vuxna funkar bättre än den för lite mer vuxna :)

  Gilla

 4. Blev lite förvånad över att se en bok som ”Midnattskronan” inne hos dig, ska jag erkänna. Visst är det roligt när man blir lite utmanad och hittar något nytt? (Som jag kände med biografier – har aldrig förstås varför man läser sånt, men i och med vår bokklubb så tvingades jag och nu tycker jag att det är otroligt givande!)

  Gillad av 1 person

  1. Jag är lika förvånad, jag :) Det var helt oväntat att jag skulle tycka om den typen av böcker, men jag fastnade helt. Jag skulle inte vilja läsa fantasy för unga vuxna, som det här, för ofta, men som omväxling var det uppfriskande.

   Biografier har inte lockat mig heller så mycket, men nu har jag läst flera stycken på ganska kort tid, och gillat det jag läst. Men absolut hellre biografier än memoarer.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.