Offrens offer i Roslagen

Morgonen började med ett besök på vårdcentralen eftersom jag blev biten i benet av en Chihuahua i går kväll. Det blev inte mycket till sår, men bäst att fylla på med en stelkrampsspruta tyckte läkaren.

Vad som var värre, var den misär jag och barnen oväntat blev vittnen till i går kväll och som måste bero på psykisk ohälsa av något slag. En chockerande upplevelse, inte minst för en tolv- och trettonåring som varit väldigt förskonade från inblickar i den delen av vårt samhälle.

Efter besöket på vårdcentralen i Rimbo, vidare till Uppsala där jag åt en klassisk och god räksmörgås till lunch på Ofvandals när jag hade vägen förbi där. Jag älskar miljön med gamla möbler och gammaldags tapeter.

Under lunchen började jag läsa i den här nyutkomna deckaren, som faktiskt utspelar sig i just Rimbo, vår närmaste tätort. Titeln väcker nyfikenheten direkt, att inte bara vara offer utan offrens offer. Och så baksidestexten… en naken man som hittas uppspikad på en ladugårdsvägg, i Rimbo. Vem mer läser, har läst eller skall läsa den?

Apropå ladugårdsvägg har det här arbetet påbörjats hos oss i dag!

7 reaktioner till “Offrens offer i Roslagen

 1. Jag har svårt för chihuahuor efter att en jäkel pissade på mig. Blev inte direkt gladare när ägaren sa att den ofta gjorde det. Kan vara på sin plats att upplysa andra hundägare om det när hunden är lös.
  Det är tragiskt att psykvården rustats ner något fruktansvärt.
  Blev nyfiken på boken så får kolla upp om den ska köpas in till biblioteket

  Gilla

 2. Ojdå, att bli biten är aldrig trevligt, oavsett vem eller vad som biter.

  Själv har jag bara besökt Ofvandals en gång och blev så besviken. Jag hade ju hör så mycket om stället. Jag kan förstå miljöaspekten men jag tyckte inte att kvaliteten på utbud av bröd och bakverk var tillräcklig. Men det kan bero på mina höga förväntningar.

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller med dig om Ofvandals, deras bakverk är inget vidare. Jag gillar miljön, men det övriga är inte något extra. Bättre på Güntherska, där håller både miljön, maten och bakverken hög klass.

   Gillad av 1 person

 3. Alltså att bli biten av en Chihuahua, det är då en konst;-) Ursäkta att jag skrattar en aning här, men min man brukar kalla dessa hundar för ”fotboll dogs”. Du kan kanske gissa varför…

  Inte roligt att bli vittne till misär, men det går inte att skydda dig själv eller barnen från dagens verklighet – tyvärr. Ni bor ju så avskilt och fint, men verkligheten är ju inte alltid så fridfull…

  Den boken ska jag definitivt läsa. Har dessutom en kompis som bor i Rimbo så:_)

  Gillad av 1 person

  1. Vet du vad, jag tycker faktiskt tvärtom om små hundar. Stora hundar vet man var man har och håller kanske ett öga på, men fyra små studsbollar som springer och hoppar runt benen brukar inte jag bry mig om, men den här gången skulle jag ha gjort det. Rätt som det var hoppade den på mig bakifrån när jag pratade med ägaren, och bet i vaden. Är de välanpassade och uppfostrade är det väl en sak, men små, ettriga och ouppfostrade hundar som dessutom är fega, de är värst enligt mig.

   Sant, misär finns närmare än man tror. Och i det här fallet var det ingenting som man kunde ana av det yttre. Det finns något av allt i alla samhällen, välartade och missanpassade, både i staden och på landet. Något Bullerbyn som till hundra procent är en idyll tror jag inte existerar.

   Kul om du läser boken! Jag skall komma igång ordentligt med den i dag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.