Tematrio: Sara

Temat för denna veckas boktrio hos Lyrans Noblesser är Sara.

Ja, ni förstår ju såklart varför jag tycker att vi denna vecka särskilt ska tänka på och hylla kvinnor som heter Sara. Berätta om tre böcker som är skrivna av eller handlar om någon som heter Sara (massor av stavningar och varianter uppmuntras)!”

Det här var alla Saror jag kunde hitta i våra bokhyllor. Till tematrion väljer jag självklart Sara Danius. Sedan blir det Sara Lövestam och Sarah J Maas.

Jag har följt den här härvan med en sexmissbrukande kulturman, som fått i mitt tycke obegripligt inflytande över Svenska Akademien, med både förvåning och frustration. Som jag berättade häromdagen skrev jag ett inlägg på Instagram om min inställning till hela historien, och det inlägget har fått dubbelt så många likes som mitt näst mest gillade inlägg. Det gläder mig att vi är många som reagerar på sexuella övergrepp, korruption och maktmissbruk.

Här har deltagare i Lyrans Tematrio länkat till sina blogginlägg om Sara. Alla är välkomna att vara med!

6 reaktioner till “Tematrio: Sara

  1. Har en känsla av att få oinvigda i Sverige visste vem Sara Darius var innan skandalen utbröt. Jag visste iaf inte vem hon var. Tror att hon nu är på allas läppar och har blivit ”kändis” hos hela svenska folket. Fel anledning visserligen, men himla kul att hon får så mycket stöd, bland annat av dig.

    Gilla

  2. Köpte igår denna bok av Sara Danius och den väntar på mig. Och jag på den. Iövrigt kände jag inte itll de övriga Sarornas böcker. Får bekanta mig med dem.
    Instämme ri det om Akademien. Rent bedröv,igt att detta ska hända år 2018.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.