På gång i bloggen

I går var jag på Sigtuna litteraturfestival. Det var en väldigt fin dag med spännande författarsamtal och en sol som sken som på en sommardag.

Deckarförfattarna Christoffer Carlsson och Kristina Ohlsson signerar böcker

Jag fotade och antecknade under litteraturfestivalen, så ni skall få en sammanfattning av det jag upplevde så snart jag hinner, med tips om kommande böcker från de författare som medverkade. Ni skall också få se några nya böcker som jag har fått hem och som jag har höga förväntningar på. Om jag hinner skall jag lägga upp en smakbit ur en bok jag läser just nu. Och tipsa om några spännande favoriter bland maj månads nyutkomna böcker.

Ni kanske har sett att jag har intervjuat några olika författare den senaste tiden. Att förbereda de intervjuerna har tagit väldigt mycket tid, eftersom jag vill vara ordentligt påläst inför sådana uppdrag. Utöver de intervjuer ni sett har jag förberett intervjuer av några ytterligare personer som bör dyka upp snart här i bloggen. Bland annat har jag intervjuat Ann-Helén Laestadius, ni vet hon som vann Augustpriset för sin fina, fina bok Tio över ett. Visste ni att hon precis lämnat in manus till en uppföljare till Tio över ett?

Det här är en ungdomsbok som jag beställt från ett antikvariat genom Bokbörsen. Har någon av er läst den?

Jag läste om den och tyckte att den borde passa våra tjejer, åtminstone den som nu är tonåring. Jag tror att den hade passat mig när jag var i samma ålder, och jag kommer att läsa den nu som vuxen. Jag tycker inte att man behöver vara ungdom för att läsa ungdomsböcker, pensionär för att läsa böcker om pensionärer eller superhjälte för att läsa böcker av Kepler.

Väldigt kortfattat handlar boken om en tonårstjej som är den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. En tjej som man kan lita på. Med det följer förstås krav som kan kännas hämmande. Genom olika omständigheter blir sommaren en tid då hon kommer underfund med vem hon egentligen är och vad hon själv vill.

Nu är det dags för en tur till tjejernas danslektion och jag skall passa på att veckohandla. Ha en fin dag!

 

3 reaktioner till “På gång i bloggen

 1. Jag tycker det är så roligt att läsa din blogg och bli uppdaterad på en massa roliga saker inom litteraturens värld. Jag har verkligen legat av mig. Ser fram emot mer från litteraturfestivalen.
  Synd och skam men jag kände inte alls till Sarah Dessen eller hennes böcker, men mu har jag i alla fall hört namnet.
  Förstår att du läger ne rjättemycket tid på allt förarbetet inför en intervju och sedan mängder av tid öfr att skriva bloggen.
  Jag tackar verkligen för detta och jag både lär mig mycket och får nya input som jag verkligen behöver.

  Gilla

 2. Du tar verkligen dina uppdrag på största allvar och förbereder dig väl, vilket jag tycker är superbra! Det är bara så himla synd att inte fler ”nappar på” att kommentera. Okej, jag är ingen bokbloggare själv (skulle aldrig skriva recensioner som du gör), men jag beundrar faktiskt jobbet du lägger ned.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.