Min bästa sommarläsning – 15 tips!

Varje tisdag utmanar Johannas deckarhörna med en ny topp fem på ett visst tema. Den här veckan är temat: Böcker jag vill läsa i sommar.

Jag vill hinna läsa både recensionsexemplar som jag inte hunnit med i vår och böcker som stått olästa i bokhyllan alldeles för lång tid. Jag hoppas och tror att jag kommer att läsa många fler än så här, och flera som inte är med på bilden är det min ambition att hinna läsa och skriva om innan mitten av juni, då startskottet går för min sommarläsning.

Den liggande boktraven till vänster är skönlitterära romaner med stark samhällsförankring. Böckerna i mitten är mer åt det småmysiga hållet. Till höger ligger min trave med spänningsromaner som jag vill hinna läsa.

Sommarmysig läsning

Eftersom utmaningen handlar om att välja ut bara fem böcker som jag vill läsa i sommar, väljer jag de här. Jag är ganska övertygad om att samtliga kommer att fastna i minnet och inte bara vara ett trevligt tidsfördriv.

Hos Johannas Deckarhörna kan du själv tipsa om fem böcker på veckans tema. Och titta gärna runt hos alla andra som är med, du kommer att få många bra tips.

 

 

 

15 reaktioner till “Min bästa sommarläsning – 15 tips!

  1. Oj, det var ingen dålig hög sommarläsning! :) Brobyggarna har jag läst och en eller om det är ett par delar i serien sen kände jag att det fick räcka, Brobyggarna tyckte jag mest om. Swede Hollow har jag inte läst men sett den som teater, intressant.

    Gilla

  2. Jag är ju kärringen mot strömmen här och erkänner att jag inte alls gillade To kill a mockingbird, har så svårt för barn som berättare :)

    Gilla

  3. Agatha Christie och Harper Lee är ju härliga klassiska läsupplevelser, sånt man borde ha läst. Tur att de är så bra samtidigt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.