Man måste försöka fokusera på ljusglimtarna

Följer ni som jag Brandmännens Riksförbund, Skogsbranden i Västmanland, Foderhjälpen och andra sidor som gäller torkan och bränderna i vårt land? I går såg jag film efter film från karavanen med de polska och tyska brandmännen som kommit för att hjälpa oss. Det är fantastiskt hur så många ställer upp, även civilpersoner som bönder som bygger om sina maskiner och själva hjälper till med att spruta vatten över vägar och brandlinjer.

Själv har jag hela tiden en oro i kroppen över att så många måste skicka sina djur till slakt på grund av foderbristen, och över bränderna som visar hur liten människan är i förhållande till naturens krafter. Så många drabbas, ja det gör vi allihop på ett par års sikt när effekterna av den här sommaren visar sig. Och jag känner mig ganska oduglig, eftersom jag inte kan vara med och hjälpa till, och bidra på något sätt.

Men man måste försöka fokusera på det positiva som också händer. Som att äta en god lunch och läsa en bra bok. Även om det känns futtigt i jämförelse med de stora och omvälvande sakerna som sker.

Värmen har fått mig att tappa både ork och lust för att laga mat. Jag vill laga en spännande  rätt med linser, blomkål, kokosmjölk och lime, men det blir kanske i morgon om jag orkar ta mig i kragen då. I dag blev det räkor och sallad som blev kvar från gårdagens middag. Boken på brickan verkar väldigt lovande, så den kommer jag snart att berätta mer om. Dessutom har jag tre recensioner kvar att lägga ut, de kommer inom kort. Lilla Shelly är med som vanligt

En annan positiv sak är att Patrik och jag kunde åka till gymmet tillsammans i morse. Trevligt med sällskap nu när han har semester ett par veckor. Och skönt att skippa att borsta håret och sminka sig, bara vara.

https://www.instagram.com/p/Blh41YDFnC9/?taken-by=justnujusthar

I går körde jag hem strö till hönsen, som jag strax skall hälla ut inne hos dem. De älskar att få nytt strö att gå och sprätta och gräva ned sig i, jag blir lycklig själv bara av att höra deras nöjda kluckande. Jag skall försöka komma ihåg att filma dem så att ni får höra.

Och här kommer några kopierade inlägg som också är ljusglimtar den här torra sommaren:

Nu blir det glass. Hörs!

5 reaktioner till “Man måste försöka fokusera på ljusglimtarna

 1. Visst är det förskräckligt med mycket som händer i världen med många katastrofer och eländes elände. Man kan inte låta bli att bli nedslagen av allt det som händer. Men självklart ska man se till alla ljusglimtar också! Att grotta ned sig i allt det negativt gör inte livet lättare om man så säger. Jag försöker tänka positivt, men utan att för det negligera eländet.
  Jag håller tummarna – hårt! – för att du grejar det hela med din träning. Duktiga du!

  Gilla

 2. Mycket är det som händer nu med alla bränder och visstt är det fantastiskt med all hjälp och stöd Sverige får. Men jag tycker också att de ansvariga får se till att vi inom landet har en bättre beredskap. Något borde ju kunnat tas med från bränderna i Västmanland för ett par år sedan. Illa med alla djur, men kanske måste även priset på svenskt nötkött sänkas för att folk ska köpa det och kvalitén förbättras. Vi köper då och då nötkött på Åland och det har en helt annan kvalité. Där går ju djuren ute till stösta delen och slakten är annorlunda.
  Sen tror jag överlag att vårt intresse för nötkött här minskat till förmån för kyckling, fisk och grönsaker.

  Jättebra initiativ av Norrtälljes butiker att nu bara sälja svenskat kött och kanske också mycket som är närproducerat. Toppen också med de som har outnyttjade marker där djuren kan beta. Men troligen behövs också import av foder.
  Även här bör ansvariga planera för hur Sverige i framtiden kan bli bättre när det kommer till att bli självförsörjande. Gäller i mångt och mycket och här är djurhållningen väldigt viktig.

  Sen kanske man inte alls ska tillåta grillning på fria ytor sommartid. Och förhoppningsvis kanske folk inte kastar fimpar och tomglas i naturen som bidrar till brandrisken. Vad gäller blixtra som slår ner så kan vi inte göra något men åt mycket annat.

  Och att fokusera på det positiva är viktigt. Jag försöker verkligen och vissa dagar lyckas jag riktigt bra.

  Gilla

 3. Vi satt och diskuterade gym här, min man och jag, idag. I vinter blir det inte lika många promenader – det vet vi jus – så … kanske gym …
  Det är fantastiskt att se alla som sluter upp för att göra det bästa av en ritkgit hemsk situation. Kanske kan butiker sälja enkom svenskt kött även i fortsättningen? Det är ju bra även när det inte är kris, liksom ;)
  Allt gott!

  Gilla

 4. Ja, den här sommaren 2018 lär nog gå till historien, eller det har den redan gjort: varmaste sommaren på 260 år enligt vad jag har läst. Alltså är vi inte vana, än mindre förberedda för en sådan situation. Bränderna till exempel. Men tänk så många brandkårer från olika länder som hjälper det svenska brandförsvaret. Fantastiskt! Å de är ju proffs!

  Tycker inte alls att du behöver känna dig oduglig. Jag menar du skulle iaf inte kunna göra någon större nytta flera hundra kilometer bort. Du har ju ett heltidsjobb redan med hästar, höns med mera. Det verkar nog så jobbigt med tanke på värmen plus din ryggskada för den delen.
  Vad gäller mat så kan jag säga att vi också har helt tappat lusten att laga mat. Så de senaste två månaderna (minst) har den lokala ICA tjänat en rejäl slant på oss ”lata” pensionärer som köpt olika sallader från delidisken. Jag njuter, även om jag svettas en aning;-)

  PS. Saker som jag inte kan påverka, lämnar jag ”åt sidan” och hoppas alltid att de som kan och vet vad dom gör löser det problemet. Skogsbränderna är ett exempel. Foder för djuren – borde man inte kunna importera det från andra länder? Typ ett ”samarbete” över gränserna som med brandkåren? DS.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.