Livet kan börja, av Sheila O’Flanagan

Jag tog med mig sju böcker på vår semester i Frankrike, men läste bara två av dem, de som utspelade sig i Frankrike och som gav intryck av att vara insiktsfulla men samtidigt lättsamma. Livet kan börja var en av dem, och den uppfyllde verkligen de kriterierna.

Imogen lever sedan flera år tillsammans med sin make, Vince. Han älskar henne över allt annat och hon ger intryck av att vara väldigt nöjd och lycklig. Men allt är inte som det ser ut, och en dag uppenbarar sig en möjlighet för Imogen att spårlöst försvinna, och hon tar den. Hon följer sin noggrant uppgjorda plan till punkt och pricka, och tar sig till ett vackert litet samhälle i Baskien i södra Frankrike, där hon tänker starta om på nytt. Fri från sin manipulerande och mentalt förtryckande make.

När Imogen står på egna ben inser hon att hon klarar så mycket mer än hon trott, och hon njuter fullt ut av sitt nya liv. Men Vince tänker inte acceptera Imogens försvinnande. Han är fast besluten att se till att hon kommer hem igen.

Det här är mysig läsning som ger energi och kraft. Miljöbeskrivningarna får mig att vilja resa till Baskien, och lära känna människorna och uppleva småstadslivet och stränderna där jag också.

Betyg: 3/5

Antal sidor: 444
Utgivningsdatum: 2018-05-17
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Översättare: Emö Malmberg
Omslag: Pelle Isaksson
Originaltitel: The Missing Wife
ISBN: 9789177990048
Finns att beställa hos bland andra Bokus och Adlibris

 

2 reaktioner till “Livet kan börja, av Sheila O’Flanagan

  1. Jag kommer att minnas boken allra mest för miljöerna, jag blev mycket sugen på att låta nästa resa gå till Biarritz med omnejd!

    Gilla

  2. Den boken ringer en svag klocka i min överhettade hjärna. Tror jag fick boken av min favo kollega Yvonne. Det är ju inte alls min genre som du vet, och boken kan inte ha lämnat ett bestående intryck, då jag knappt minns handlingen.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.