Inkräktare, av Tana French

Visserligen är jag väldigt svag för psykologiska spänningsromaner, men så skön känsla det var att läsa en riktigt välskriven, klassisk kriminalroman som den här!

Antoinette Conway och Stephen Moran får i uppdrag att utreda ett uppenbart partnermord. Ett fall som tycks enkelt att lösa och långt ifrån ett sådant uppdrag som kan ge de båda utredarna en högre status och bättre anseende på mordroteln. En uppklädd ung kvinna som väntar middagsbesök har fått sitt huvud spräckt mot en gaskamin. Kvinnans pojkvän tas in till förhör och det blir ganska snart uppenbart att han undanhåller viktig information.

Efter hundra sidor började jag undra hur det skulle kunna behövas 471 sidor till (!!) för att knyta ihop säcken. Men ju längre jag läste, desto mer önskade jag att boken aldrig skulle ta slut. Om det inte vore för att jag varken hade tid att äta, träna eller någonting annat, jag måste bara läsa vidare!

Det som till att börja med verkar vara en lättlöst mordhistoria visar sig dölja mycket under ytan och utredningen tar många olika vändningar. Ingenting hastas förbi och det känns som att få hänga med de båda mordutredarna i funderingar och diskussioner, och få sitta med under förhör och annat utredningsarbete. Det är så underhållande och spännande att jag riktigt myser.

Ja, det är en tegelstenstjock bok, men låt dig inte avskräckas av det. Tvärtom. Gläd dig åt att underhållningen pågår desto längre. Det här är en riktigt välskriven och klurig kriminalroman med fokus på utredningsarbetet och att lösa mordfallet.

Inkräktare är sjätte delen om Dublins mordrotel. De två mordutredarna återkommer från den femte delen, men dessförinnan har huvudpersonerna skiftat. Jag har inte läst någon av de tidigare delarna, och det är inte heller nödvändigt. Den här boken kan utan tvekan läsas fristående.

Betyg: 5/5

Antal sidor: 571
Utgivningsdatum: 2018-04-06
Serie: Dublins mordrotel (del 6)
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Översättare: Christian Ekvall
Omslag: Kerstin Hanson
Originaltitel: The Trespasser
ISBN: 9789100173296
Finns att beställa hos bland andra Bokus och Adlibris

 

3 reaktioner till “Inkräktare, av Tana French

  1. Älskar tegelstenar, speciellt nu under sommaren. Då har man liksom en ursäkt att sitta på balkongen till klockan två på natten;-)
    Å den här deckaren verkar vara helt i min smak. Ska kolla om den finns som pocket och på originalspråket. Tack för tipset:-)

    Gilla

  2. Jag har ju, så klart, läst de tidigare delarna :) Första delen gillade jag inte alls, men jag blev mer eller mindre övertalad att fortsätta. Gissa om jag är glad för det :) Böckerna har bara blivit bättre och bättre. Den förra, En hemlig plats, trollband mig. Jag är så glad att Inkräktare äntligen är översatt, hade nästan gett upp om det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.