Tio snabba augustifrågor

Foto över vår hagmark

Johanna i deckarhörnan har gjort en snabbenkät med tio frågor som passar just nu, självklart med visst fokus på säsongens boksläpp. Om du vill göra den, markera vilket svar du väljer och berätta varför i egen blogg.

1. Nya höstböcker eller hyllvärmare?
Jag vill läsa hyllvärmare, jag har mängder av böcker i bokhyllorna som lockar, men nyheterna lockar oftast ännu mer.

2. Kräftor eller surströmming?
Egentligen är jag inte så sugen på varken det ena alternativet eller det andra. Jag gillar inte kladdet med att äta kräftor, men tycker om smaken. Surströmming ser jag ingen anledning att ens testa när det finns så mycket annat som frestar mer.

3. Läsplatta eller fysisk bok?
Jag tycker om känslan att bläddra i riktiga papper, och jag gillar tyngden av böcker, särskilt de inbundna. Jag gillar att kunna se dem utan att behöva trycka på en endaste knapp, och jag gillar formen av riktiga böcker. Nu börjar bokhyllorna bli överfulla, så kanske blir det läsplatta så småningom ändå.

4. Svenska författare eller utländska?
Jag läser nog mest svenska författare, och de är bra, så det får bli mitt val.

5. Bullet journal eller vanlig kalender?
Trots att jag är en pysslig person väljer jag vanlig kalender. Den är basen för att hålla struktur och ordning i mitt liv. En bullet journal har jag för att samla alla mina listor, men jag använder den inte som kalender som de flesta andra gör.

6. Crimetime Göteborg eller bara Bokmässan?
I år är det vissa deckarförfattare som lockar. Ändå väljer jag den stora, vanliga Bokmässan eftersom jag skulle vilja uppleva känslan och stämningen att gå omkring i mässhallen bland alla litteraturintresserade människor och alla boktravar. Om Crimetime fortsatt på Gotland hade det varit ett självklart val.

7. I soffan: Netflix eller vanlig TV?
Jag hittar inte så mycket som jag gillar på Netflix, förutom Modern Family som jag är litet mätt på. Jag ser helst på HBO Nordic. Men i höst och vinter kommer det en del spännande serier på vanlig teve, som Springfloden säsong 2 (16 september), Vår tid är nu (1 oktober), De dagar som blommorna blommar (juletid), så jag väljer vanlig teve.

8. Deckare eller feelgood?
Jag har läst och tyckt om ganska många feelgoodromaner den senaste tiden, men nu är jag mer sugen på deckare.

9. Äppelkaka eller blåbärspaj?
Jag äter blåbär varje dag och tröttnar aldrig, men just i bakverk är det så otroligt gott med äpplen. Syrligt och fräscht och litet större bitar, det gillar jag. Med vaniljsås eller gammaldags gräddglass.

10. Nytt från bokaktuella Stephen King eller Bengt Ohlsson?
Jag har inte läst någonting av någon av dem, men har förstått vilken berättarstil de har och då väljer jag Stephen King. Bengt Ohlsson har till exempel skrivit en roman med titeln Drick värmen ur min hand. Jag kommer väl att få äta upp det här framöver, men hjälp vilken överdrivet högstämd titel. Handlingen: ”en vemodig berättelse om en man som börjar ompröva de flesta av sina relationer och så sakteliga inser vidden av sin ensamhet, mitt i en Stockholmsvardag”. Nej, det är inte för mig. Jag har läst flera romaner av medelålders män som skriver om just medelålders män, och som jag anser sätter på sig riktigt tätstickade offerkoftor. Jag orkar inte läsa fler böcker om män som tycker synd om sig själva.

5 reaktioner till “Tio snabba augustifrågor

  1. Trots att jag inte är en bokbloggare så tog jag med den enkäten i ett inlägg förra veckan. Kul att vi är ”överens” på punkterna 3, 4, 7, 8 (nästan), och 10 (nästan).
    Tyckte den enkäten var riktigt rolig även för icke bokbloggare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.