Nya böcker i oktober 2018

Varje månad får jag ett mail från Goodreads med tips om nyutkomna böcker av författare jag läst och registrerat på deras sida. I oktober skall de här sex böckerna ges ut.

När jag har sökt på Bokus och Adlibris verkar tiden för utgivning stämma med ett undantag. Jane Harpers nya bok ser ut att komma först i februari nästa år. Även på Amazon verkar försäljningen vara planerad till februari, men på vissa andra sidor uppges att utgivningsdatum är 23 oktober. Märkligt. Jag skall nog maila det svenska förlaget som givit ut författarens tidigare böcker och fråga vad som gäller.

När det gäller övriga böcker stämmer utgivningsmånaden oktober. Tatiana de Rosnays bok finns visserligen redan översatt till svenska och har då titeln Regnvakt, men den här utgåvan är ju mycket vackrare och mer stämningsfull än det svenska omslaget.

Från de svenska förlagen vill jag gärna läsa de här böckerna.

I slutet av oktober är det dessutom dags för nomineringseventet då de böcker avslöjas som nominerats till Augustpriset. Jag har tipsat i det här inlägget om mina favoriter till Årets svenska facklitterära bok. Vi får se om det blir dem eller några andra fackböcker jag skall läsa innan slutet av november.

Har ni någon eller några böcker ni ser fram emot att läsa den närmaste månaden?

5 reaktioner till “Nya böcker i oktober 2018

  1. Oj, så många mysiga omslag det var på böckerna – är det en trend? Fast jag retar mig på en engelsk titel på en parisbild, måste kolla hur det svenska omslaget som du ratade såg ut ;-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.