Mål för mitt bokår 2019

Varje tisdag presenterar Johannas deckarhörna temat för en ny topp fem. Den här veckan är temat nyårslöften och läsutmaningar.

Min första tanke var att jag skall låta läsningen bli som den blir under 2019, men jag har funderat litet mer och kommit fram till att det är bättre att ha en plan, och den ser ut så här:

1. Under 2019 skall jag läsa mer av vad jag redan har hemma.

2. Jag kommer att delta så mycket jag hinner i Veckans topplista på tisdagar, Helgfrågan på torsdagar och En smakebit på søndag. De utmaningarna håller mig uppdaterad om vad som är aktuellt i bokvärlden, och ger många spännande lästips.

3. Under påsken brukar Mia från Mias Bokhörna hålla i en påskutmaning då vi läser så många böcker som vi hinner, hoppas att hon gör det i år igen, i så fall är jag gärna med :)

4. Jag har flera gånger tackat ja till att vara ambassadör för Sigtuna litteraturfestival och för Augustpriset. Om jag får sådana förfrågningar i år igen kommer jag antagligen tacka nej.

5. Under 2019 skall jag försöka skriva mer personliga recensioner av böcker jag läser.

14 reaktioner till “Mål för mitt bokår 2019

 1. Det låter som bra planer men jag måste säga att jag tycker att du redan skriver väldigt bra recensioner. Jag ska också beta av böcker ur egna hyllan och hoppas att det ska märkas när året är slut.

  Gilla

 2. Ni som ofta bloggar om/recenserar böcker har då en sak gemensamt – ni har alltid böcker på lager. Själv köper jag böcker när jag läst klart de jag har. Alla är vi olika.
  Varför funderar du på att inte vara ambassadör för Sigtuna litteraturfestival och för Augustpriset? Blev det för mycket så att du inte hann med eller?
  Sedan tycker jag nog att dina bokrecensioner alltid är personliga och som jag sagt förut oerhört välskrivna.

  Gilla

 3. Det verkar som om många tänker satsa på att läsa böcker som de redan har. En bra tanke. Jag läste rätt många hyllvärmare förra året men i år tror jag att de blir färre.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.