Brittiska feelgoodromaner i veckans topplista

Varje tisdag presenterar Johannas deckarhörna temat för en ny topp fem. Den här veckan är temat: Brittiska feelgoodromaner.

Nu kommer ni kanske att opponera er mot att jag har med svenska Frida Skybäcks roman som en brittisk sådan. Men hennes roman utspelar sig ju i London och hon har själv bott där, så jag tycker att den kan få vara med.

Övriga författare i min topplista är antagligen välkända brittiska feelgoodförfattare för många av er som tittar in här. Lucy Dillon är Lucy Dillon, man kan alltid lita på att man läser hennes romaner med en nöjd känsla i kroppen. Samma sak med de andra författarna. Kate Eberlens roman i min topplista var väldigt bra. En varm berättelse med en hel del svärta. Den har ett tydligt avslut, men jag hoppas ändå på en fortsättning.

Feelgood har dykt upp som en relativt ny genre för mig. Tidigare läste jag aldrig feelgoodromaner, men de senaste åren har jag läst flera stycken, och många har varit riktigt bra. Är det så att det skrivs fler feelgoodromaner nu än tidigare?

De här tre feelgoodromanerna ser jag fram emot under början på året.

Fler tips på böcker med temat brittiska feelgoodromaner får ni hos Johannas deckarhörna, titta gärna in hos henne.

 

11 reaktioner till “Brittiska feelgoodromaner i veckans topplista

 1. Skybäck vill jag läsa. Jag håller med om att det känns som att det ges ut mycket mer feelgood nu än vad det gjorde tidigare. Vet inte riktigt när benämningen kom heller eller blev en genre i Sverige. Känns som att det tidigare bara var benämningen chicklitt på böcker som man nu lika gärna kan kalla feelgood?

  Gilla

 2. Jag håller med om att det verkar ges ut många feelgoodböcker! Frida Skybäck blir jag nyfiken på, tycker absolut den passar här:) Colgan, Dillon och Moyes har jag också läst

  Gilla

 3. Läst Dillons och Colgans bok som du har med på listan, men inte de andra tre än. Jag tror att feelgood är en genre som vi ”importerat” från engelskspråkiga länder och att det också blivit en egen genre även i Sverige. Och genren har ju blivit ganska stor nu även i Sverige.

  Gilla

 4. Lucy Dillon borde jag läsa mer av. Har bara läst Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, den gillade jag så mycket att jag snabbt köpte fyra till. Som jag då inte har läst än :)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.