Övar på att ta en profilbild (7/365)

När man fotar profilbilder vill man ju ha ett mjukt ljus utan skarp sol som ger skuggor i ansiktet. Bakgrunden skall helst vara ren så att den inte stör motivet.

Jag använde bländare 5.0, men mycket snyggare hade nog blivit till exempel 2.0, som ju ger den där snygga bakgrundsoskärpan. Jag skall prova det nästa gång och jämföra bilderna. Nu fotade jag på frihand, men Shelly är ett så tålmodigt motiv att fota, så det skulle nog fungera med stativ också. Det skall jag också testa nästa gång. Jag tycker att hennes pose blev bra, när hon vrider huvudet litet åt sidan så att man ändå ser båda ögonen.

Men som sagt, till nästa gång: använda stativ och bländare 2.0.

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 olika teman under året, samt alla deltagare.

 

19 reaktioner till “Övar på att ta en profilbild (7/365)

 1. Wau vilken fin bild på din hund, hon ser verkligen ut att njuta av att posera! Ser nu att jag måste ju komma in oftare och kika på dina bilder i utmaningen! =)

  Gilla

 2. Vilken vacker fotomodell. Kanske är hon van att modella? :)
  Hade en finsk lapphund som så tåligt satt och väntade tills jag var nöjd.
  Nu har jag en liten norfolkterriervalp som INTE lärt sig vänta )))))
  Jättefint foto!

  Gilla

  1. Tack! Ja, man utvecklas tack och lov. Jag tittade häromdagen på foton jag tog på mat för fem år sedan och jämförde med i dag. Jag som tycker att jag aldrig lär mig har i alla fall blivit bättre än då, för då var bilderna hemska på alla sätt som tänkas kan ;) Jag funderar på att skriva ett inlägg och visa några då-och-nu-bilder.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.