Vill ni se hur Ikeas Råskog blev bokvagnar hos mig?

Någon gång i oktober eller november förra året (kan ha varit tidigare också…) köpte jag två stycken Råskog rullvagnar på Ikea för att ha till boktravarna som inte får plats i bokhyllorna.

Eftersom jag avskyr att läsa beskrivningar (utom recept, det gillar jag) blir tekniska prylar liggande i sina kartonger ganska länge hos mig.

I samband med allt annat som skulle göras inför jul kom jag på att det var dags för montering av rullvagnarna. Perfekt tajming ;) Som ni ser går det bra att skruva i skruvar med en sax.

Det pågick flera parallella projekt samtidigt i det här köket, två veckor innan jul. Förutom att montera rullvagnarna, slog jag in julklappar på kortsidan av bordet och dammsög och torkade golven. Det avslöjar mattan som ligger upplagd på kökssoffan. Här har jag kommit en bit på väg med den första vagnen.

Och så här blev det. Vagnarna är väldigt rejäla och rymmer två rader med böcker i varje boklåda. Här har jag böcker som jag fått eller köpt och som skall läsas. Jag är väldigt nöjd, det känns så bra att ha en bättre överblick över böckerna än när de ligger i travar.

Problemet är väl bara att vagnarna är lika fulla som bokhyllorna, så hur skall jag lösa det..? Fler bokvagnar? Fler bokhyllor? Sluta läsa pappersböcker och gå över till e-böcker? Hur gör ni?

Om du klickar på fotot med bokvagnarna här ovanför, länkas du till mitt Instagramkonto där många har givit förslag på hur man kan lösa dilemmat med böcker som svämmar över alla bräddar.

14 reaktioner till “Vill ni se hur Ikeas Råskog blev bokvagnar hos mig?

  1. Ja, det ligger böcker överallt här också. Jag är så van vid att vara helt omgärdad av böcker att det känns riktigt märkligt när jag kommer hem till andra som inte har några böcker alls.

   Gilla

 1. Jag har en sådan vagn och älskar den, har böcker och en blomma i:). Ja du…jag lånar massor på biblioteket för att spara plats här hemma och så sparar man lite pengar på det viset:).

  Gillad av 1 person

  1. Det låter fint! Jag använder den översta lådan i en av vagnarna till block och pennor. Att låna på bibliotek är ju det perfekta alternativet, i alla fall om det inte är böcker som man av olika anledningar vill ha hemma därför att man blir glad av att se dem. Jag får ju en del recensionsexemplar, och det är egentligen de som skapar dilemmat, eftersom de ramlar in med jämna mellanrum och måste få plats någonstans.

   Gilla

 2. köpte en sån svart… fick ta bussen till Ikea, för sonen tog bilen för deras trasig när de skulle till spa – men jag har en stark man! Jag har mitt bibliotek i två rum, kör mellan rummen när jag leker bibliotekarie :)

  Gillad av 1 person

 3. Så fint och smart! Men jaaa… jag känner igen… Även TBR-böckerna blir många och hur ska en göra..? Tidigare hade jag en hög bokhylla i mitt sovrum med en hylla för olästa böcker. Nu sen jag blivit sambo för ett år sen har jag olästa böcker på en hylla under nattduksbordet. Jag läser rätt mycket så det är inte många böcker som ligger där just nu, bara typ 10,15 stycken. Men hur 17 ska DU göra??? Jaa, en vagn till, kanske? Det var en himla bra idag och snygg och ordningsamt också!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, de där TBR-böckerna är väldigt många här hemma. Jag har mängder med böcker sedan säkert tjugo-trettio år tillbaka som jag också vill läsa någon gång. Helt omöjligt att hinna, särskilt som det kommer så många nya, spännande böcker hela tiden… Jag gillar vagnarna :) Nu står de i mitt arbetsrum så att jag ser bokryggarna och inte glömmer bort dem.

   Gilla

 4. Vagnarna är hur fina som helst! Problemet hos dig är ju att du så gott som alltid får/köper inbundna böcker som tar betydligt mera plats än pockets. Dessutom är det svårare att slänga inbundna böcker. Jag köper 90 procent pockets, som jag ofta ger vidare till det ”privata biblioteket” på mitt jobb, där de återanvänds. Gamla och gulnade pockets slänger jag.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.