Jag fyller år, är barnvakt och går på hästpromenad

Det är riktigt lyxigt att bo nära många i vår släkt. Nu när Erica och Mattias har flyttat in i sitt hus i byn nära oss, kan jag ta cykeln och vara barnvakt hos dem inom bara några minuter.

Precis som i gamla tiders byar kan man hjälpas åt mellan generationer, hur smart är inte det? Nu när Bella och Jackie vuxit upp och klarar sig mestadels själva, har jag tid och energi att vara barnvakt till Max och hans lillebror. Jättekul och mysigt för mig, kanske ganska bra för barnen att få intryck av många vuxna i olika åldrar och en andningspaus för småbarnsföräldrarna.

… däremot tveksamt om Max gillar när jag visslar ”Mössens julafton”… Klicka på bilden och se hans reaktion…

Eftersom jag inte tycker om att fira mig själv hade jag sagt bestämt ifrån till firande i torsdags. Jag fyllde femtio då. Men jag fick besök ändå, och fick bland annat en så här fin vas med pioner.

Och så fick jag det här havet av blommor och rosen på ljusbrickan.


Men allra först blev jag väckt av att att någon sköt utanför oss. Jag trodde att det var hos grannarna och skyndade upp för att se vad som hänt och ringa efter hjälp. Men där på trappan stod en av mina bröder med familj och såg ganska nöjda ut med att ha lyckats överrumpla oss totalt :))

Och apropå bröder tycker jag att jag liknar dem när Jackie fotade mig med ett filter på Snapchat som gör om kvinnor till män och män till kvinnor. För att det inte skall bli några pinsamma missförstånd så är det på bilden längst till höger som jag är fotad med det filtret…

Filtret gör tydligen käkarna bredare, ögonbrynen buskigare, lägger till skäggstubb och gör huden grövre och rynkigare. Det är tydligen utmärkande för män, enligt Snapchat. Jag måste testa att fota med filtret som gör om män till kvinnor och se vad filtret tycker saknas hos mig :)) Att göra om en kvinna till mer kvinna. Återkommer med bild!

Jag fortsätter att gå promenader med Leiftra eftersom hon inte är helt fri från hälta än. Det är mycket bättre, så jag har fått klartecken att sitta upp och skritta, så det skall jag göra när helgen är över och jag hunnit med en del måsten.

https://www.instagram.com/p/Bya3YsvFkRy/

Så här ser det ut när vi är på väg från skogen tillbaka till hagen och stallet. Magiska kvällar nu, när det är lagom varmt och man kan vara ute ganska sent och se solen gå ned.

Men nu är det det dags för ett av de måsten som jag nämnde tidigare. Hoppas ni har en härlig dag med lagom mycket sol!

10 reaktioner till “Jag fyller år, är barnvakt och går på hästpromenad

 1. Då måste jag få gratulera i efterskott! Hurra hurra hurra hurra!
  Det kanske är så när en har så mycket familj nära som du har att en inte vill bli firad så stort eftersom familjen träffas ofta ändå. Jag som inte har nån familj saknar firandet idag. Fast jag blev firad av min sambo i våras och hennes mamma samt min bonussvärfar och DET blev jag väldigt glad för.

  Gilla

 2. Stort GRATTIS i efterskott! Att bli väckt med salut är ju verkligen en överraskning, som annars är förbehållen kungligheter. Himla kul idé! Bilden på dig som man – hahaha! Håller med Susjos. ”Killen” är skitsnygg, precis som du. Å du vet väl att du ser betydligt yngre ut än 50:-)

  PS. Det skulle vara intressant att jämföra killen Annette med den riktiga killen – brorsan alltså;-) DS

  Gilla

 3. Varmt grattis till 50 år! Fyller du alltså på självaste nationaldagen?
  Jag tyckte det var roligt att fylla femtio men ville inte ha middag med dans och behöva hyra en restaurang för att kunna fira, så jag hade stort tårtkalas istället. Vi kunde sitta utomhus i solen vid stora långbord i trädgården. Jag hade bullat upp en kak- och tårtbuffé som banne mig inte var långt från vad man hittar på Taxinge slott :-D Föreställde mig att just DU av alla människor skulle kunnat göra något liknande, med små fina snittar och rullar och vackert upplagda sallader och minipajer.

  Gilla

 4. Snygg kvinna och lika snygg som man! Haha, vad man kan göra på snapchat!!
  Grattis i efterskott! Å vilken underbar filmsnutt på den söta lilla killen som inte gillar din vissling!
  Ha en fortsatt skön helg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.