Var är alla Augustprisvärda böcker i år?

Det slog mig i dag, att jag inte läst en enda bok som jag upplever som möjlig Augustprisvinnare i höst. Litet överraskande och trist. Det beror antagligen på att jag inte läst så många böcker som jag brukar, men trist är det likväl. Tipsa mig gärna om böcker ni tror på inför höstens stora svenska litteraturpris!

Förra året blev de här fackböckerna nominerade. Jag hade varit ganska säker redan innan nomineringseventet på två av dem, Svälten av Magnus Västerbro och Mannen i skogen: en biografi över Vilhelm Moberg av Jens Liljestrand.

Här satt vi som var Augustambassadörer 2017 och väntade på att de nominerade skulle tillkännages. Jag hade i mars det året läst Johannes Anyurus roman, De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, och kände mig helt säker på att den inte bara skulle nomineras, utan också bli Augustvinnare i den skönlitterära klassen. Så välskriven och originell var den.

Men som sagt, i år har jag ingen som helst aning om vilka böcker som kan vara värda ett Augustpris. Jag har hittills inte läst någon bok som jag tycker kvalar in. För att få delta i Augustpriset 2019 skall böckerna vara utgivna allra senast den 20 oktober i år, så det är visserligen fortfarande gott om tid.

Jag har läst Elin Olofssons tidigare romaner, och har stora förväntningar på hennes kommande roman, Herravälde, som kommer ut i början av augusti. Tänk om den lever upp till kraven på en Augustbok, det skulle vara väldigt roligt.

Har ni läst några böcker, utgivna tidigast 22 oktober förra året och framåt, som ni tycker är värda att nomineras till ett Augustpris i år? Tipsa gärna!

4 reaktioner till “Var är alla Augustprisvärda böcker i år?

  1. Då jag (tyvärr) bara läser deckare så har jag ingen åsikt alls. Men himla tråkigt om du inte läst en enda bok som platsar.

    PS. Ännu en fantastiskt arrangerad bild. Shelly är verkligen världens proffsigaste fotomodell. DS.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.