Böcker att se fram mot hösten 2019

Mina favoriter bland boknyheterna som kommit ut under januari – augusti i år visar jag i det här inlägget.

Det här är mina favoriter i september

Jag vill  läsa varenda en av de här. Några har jag redan hemma, som Liane Moriartys senaste roman, Åsa Hellbergs första del av en ny romanserie och Agatha Christies prisade Dolken från Tunis.

Och titta vilka spännande böcker som kommer i oktober – november

Och de här då… Jag tyckte ett kort ögonblick att det inte var så mycket som lockade av boknyheterna i höst, och tänkte att det var ju skönt, så behöver jag inte känna att jag missar att läsa något som jag verkligen vill. Men där hade jag helt fel visade det sig, för det här är bara ett litet urval av mina absoluta favoriter, hösten svämmar över av intressanta böcker!

Om ni skulle nämna en eller ett par böcker som ni ser fram mot av höstens nyutgivning, vilka skulle det vara?

 

12 reaktioner till “Böcker att se fram mot hösten 2019

 1. Jag har prickat för Andreas Lundbergs Ofarbar tystnad, Karolina Ramqvists Björnkvinnan, Anneli Jordahls Orm med två huvuden och Susanna alakoskis Mormödrar

  Gillad av 1 person

  1. Mormödrar av Susanna Alakoski? Den har jag helt missat. Jag har sett att hon nu i slutet av augusti kommer ut med Bomullsängeln, i dag tror jag faktiskt, och den vill jag absolut läsa. Jag har inte läst något av Andreas Lundberg, men jag googlade på Ofarbar tystnad och den verkar vara väldigt dyster och tung. Jag skall läsa vad du skriver om den sedan, så får vi se om jag orkar ge mig in på den. För att orka läsa sådana tunga historier måste det egna humöret vara rätt. Björnkvinnan läste jag om i någon av morgontidningarna, den verkar väldigt intressant.

   Gillad av 1 person

   1. Haha, där lurade jag dig allt, visst heter boken Bomullsängeln. Det stod om mormödrar i recensionen jag läste, alltså den börjar vid 1900-talets första år, för många av oss då våra mormödrar föddes!

    Gillad av 1 person

 2. Där har du att göra om man säger så, eller rättare sagt ”att läsa”;-) Den enda boken jag fastnade för var Pascal Engmans ”Råttkungen”. Gillar den författaren skarpt. Har ju svårt för översatta böcker så jag passar där. Ja, försökte mig ju på 1793, men klarade inte av mera än 50 sidor. Så 1794 ska jag absolut inte ge mig in på.

  Gillad av 1 person

  1. Pascal Engman ja, den mannen kom som en raket rakt in i deckarvärlden. Jag följer hans inlägg på Instagram, och förutom att han kan skriva riktigt spännande kriminalromaner så är han rolig också.

   Gilla

  1. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle ta med Stephen Kings nya, men antalet sidor avskräckte mig litet. Särskilt som jag fortfarande inte har läst en enda bok av honom trots att jag tänkt det så länge nu.

   Gilla

  1. Vi får se hur den här senaste är. Den roman hon debuterade med, Hetta, var helt otroligt bra. Tvåan litet sämre, men värd att läsa nästan enbart för miljöbeskrivningarna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.