Nya böcker att läsa i september

Tre nya böcker som förmodligen är ganska olika varandra, men som har det gemensamt att jag är väldigt nyfiken på dem. Jag har inte läst något av Tayari Jones och Niklas Natt och Dag, men blivit nyfiken på dem utifrån vad andra berättat.

Som ni ser är Shelly en väldigt skolad bokhund, hon vet att hon skall sitta stilla och posera tills jag säger att jag har fotat klart, och hon verkar på allvar älska det. Hon vet exakt vad hon skall göra när jag kommer med böcker och kameran. Doris är inte en lika skolad bokkatt, men Shelly försökte verkligen sitta stilla trots att det var svårt när Doris distraherade henne.

Pascal Engman blev en favoritförfattare i och med sin debutroman, Patrioterna. Vilken bok alltså! Klicka på titeln om du vill läsa min recension. Sedan skrev han Eldslandet, den första delen i en planerad thrillerserie om polisinspektör Vanessa Frank. Och nästa vecka kommer uppföljaren, Råttkungen, ut i handeln.

Pascal Engmans romaner är otroligt välskrivna med högt tempo och stort samhällsengagemang, och han lyckas dessutom väldigt väl med gestaltning av både personer och miljöer, vilket gör romanerna inte bara spännande, man känner också för karaktärerna. Har ni inte läst något av honom än, så måste ni göra det.

Så här fint förpackad kom boken från förlaget.

 

10 reaktioner till “Nya böcker att läsa i september

 1. Tycker dina fotomodeller är helt enastående. Vilka bilder!!!
  1793 köpte jag och lyckades inte med mera än cirka 50 sidor. Totalt oläsbart tyckte jag själv. Ska bli intressant att läsa vad du tyckte om uppföljaren.

  Eldslandet har jag läst. Älskar Pascal Engman. Han har helt enkelt ”det”, vilket Niklas Natt och Dag inte har alls enligt mig.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är modellerna ganska fantastiska! Jag vet att du inte gillade 1793, men på något sätt har det du och flera andra beskrivit om boken fått mig nyfiken på att själv läsa. Men jag hoppar rakt på den här uppföljaren, det går säkert bra. Rapport kommer om vad jag tyckte. Håller med dig om Pascal Engman, han är verkligen ett stjärnskott!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.