Boktrave med siffror i titlarna

Helena med bokbloggen Ugglan & Boken håller i bokutmaningen Tisdagstrion. Alla som deltar tolkar veckans tema på valfritt sätt, tipsar om tre böcker och klickar runt hos varandra och tar del av varandras boktips. Den här veckan handlar det om siffror i titeln.

Vissa av de här böckerna har jag inte hunnit läsa, och vissa har jag visserligen läst, men inte skrivit om i bloggen. Till tisdagstrion väljer jag därför tre av dem jag läst och som jag verkligen tyckte om och kan rekommendera:

En sax i hjärtat
En klassisk pusseldeckare som utspelar sig i en idyllisk småstads- och landsortsmiljö på femtiotalet. Den fick mig till och med att köpa med mig sådana vaniljhjärtan hem från konditoriet som Hannah är så förtjust i.

1947
Jag vet inte vad jag hade väntat mig när jag började läsa hennes bok, men inte det här. Texten är lättläst och en ren njutning att läsa. Dessutom lika spännande som en kriminalroman, och hur ofta är historieböcker det? Exempelvis får vi följa vissa skeenden och personer månad för månad, varvat med andra intressanta händelser som pågick parallellt. Jag kan inte minnas när jag senast fick så många nya kunskaper genom en och samma bok. Många gånger handlar det om små och till synes obetydliga händelser som då, 1947, troligtvis inte uppfattades som så anmärkningsvärda, men som i dag, med facit i hand, visar sig vara allt annat än betydelselösa.

24 goda gärningar
Det här är en riktigt mysig och tänkvärd berättelse om hur Emma finner mening i livet igen med hjälp av människor som hon lär känna tack vare sina 24 goda gärningar och de händelser som det sätter igång. Och ingen feelgoodroman utan romantik, förstås.

 

23 reaktioner till “Boktrave med siffror i titlarna

  1. Ja, den är mysig, och en ganska avkopplande kontrast till andra svartare och råare deckarhistorier, som jag visserligen också gillar, men som sagt, omväxling är trevligt. 1947 kan jag verkligen rekommendera, den är inte lik någon annan bok jag läst, men så var den Augustprisnominerad också.

   Gillad av 1 person

  1. 1947 var väldigt bra. Jag hade nog inte läst den om jag inte fått den som Augustambassadör, så jag är väldigt glad att den mer eller mindre sattes i mina händer. Jag måste läsa fler böcker av Elisabeth Åsbrink.

   Gillad av 1 person

 1. Måste säga att dessa bokbloggare är hur duktiga och kreativa som helst med sina val av teman. Imponerande.
  Har inte läst någon av böckerna, men jag njuter som vanligt av dina fantastiskt arrangerade bilder:-)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.