Nya böcker att läsa i februari

Jag kommer inte hinna läsa alla böckerna på bilden under de två veckor som är kvar av februari, men jag kan inte fortsätta som nu, och bara läsa sådan facklitteratur som jag behöver läsa för mitt avhandlingsprojekt. Dygnet har 24 timmar, så även om jag arbetar åtta timmar, sover sju timmar, skjutsar till och från skola och dans, tränar på gymmet, rider, lagar mat och umgås med familj och vänner borde det ju finnas åtminstone någon timme kvar till nöjesläsning.

Vad tycker ni att jag skall börja med? Den mycket omdiskuterade Klubben? En ungdomsbok av Christina Lindström? Den vackra romanen Längtans latituder? Eller kanske en roman av nobelpristagaren i litteratur, Olga Tokarczuk? En deckare av Cara Hunter?

7 reaktioner till “Nya böcker att läsa i februari

 1. Hej, mycket att välja på, och du som har så mycket annat att läsa och göra! Delia Owens läste jag på engelska och älskade den! Miljön, huvudpersonen, själva berättelsen, ja jag bara slukade den, hoppas du också gillar den, låt den komma högt upp i din läslista!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är ett dilemma! Så mycket att läsa och aldrig tillräckligt med tid. Delia Owens roman skall jag få från förlaget när den kommer i svensk översättning, och så snart den landar i brevlådan skall jag läsa! Så nyfiken på den! Funderade på att läsa den på engelska, men jag har förstått att det är många ord som jag antagligen inte skulle känna igen, som ord för växter och djur som bor i floder och träsk.

   Gillad av 1 person

  1. Ja, det blev mer fokus på hunden och katten i bilden :) Jag har i alla fall läst som en besatt i helgen, så Klubben, Redemption Point och Hatade demokrati är utlästa. Hade ett sådant uppdämt behov av att läsa bara för nöjes skull.

   Gilla

  1. Den får det bli! Jag var så frustrerad under tiden Svenska Akademien krisade och Horace Engdahl, Kristina Lugn m fl ställde sig på Jean-Claude Arnaults sida. Det var så man inte trodde att det var sant. Jag har tvekat om jag orkar läsa den här boken, men nu är den här och jag är väldigt nyfiken på både hur allt fungerade i den där klubben och på själva hantverket; hur författaren har gjort sin research och hur hon har skrivit boken så att den är saklig, men ändå inte för torr och svårläst.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.