När bokpost landar i brevlådan och räddar en dålig dag!

Kan ni föreställa er hur glad jag blev när lantbrevbäraren körde upp till huset med en hel trave med paket?! Det kan ni nog, ni som läst gårdagens inlägg.

Jag är dödstrött efter att ha oroat mig för Jackie och hennes fyrtiogradiga feber och att hon inte kunde äta eller dricka. Och jag är så trött på att oroa mig för alla som kan bli sjuka av coronaviruset, att hela världen är uppochnedvänd, att man inte längre kan ta sjukvården för given, så som jag gjort, att inte kunna umgås med släkt och vänner, att inte få fira födelsedagar och påsk tillsammans som vi alltid gjort, att i kristid upptäcka nya och osympatiska sidor hos människor jag tycker om, att inte kunna prova kläder i en provhytt eftersom de är stängda, att inte kunna styrketräna på gymmet, att inte kunna resa till andra länder. Och att världen går in i en depression, om inte ekonomiskt så mentalt.

Det är som om en blöt filt har lagts runt vårt jordklot. Men då kommer det plötsligt ett helt gäng med bokpaket och muntrar upp!

Så spännande böcker, varenda en! Två överraskningar som jag inte kände till innan, och så böcker som jag haft som favoriter i mitt förhandsspan bland de böcker som kommer ut nu.

Många har läst Där kräftorna sjunger innan den gavs ut i svensk översättning. Det verkar vara en bok som man antingen tycker är fantastisk eller ganska värdelös. Av det jag läst om handlingen, och vad andra skriver om den, tror jag att det är en bok i min smak:

Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne ”Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv.

 

Våroffer är den sista fristående delen i Anders De La Mottes årstidskvartett. Han har en berättarstil som faller mig helt och hållet i smaken. Och den här gången lockar själva deckargåtan mer än vanligt; så här beskrivs handlingen av förlaget:

Valborgsnatten 1986 mördas en sextonårig flicka under ritualliknande former i skogen intill ett skånskt slott. Hennes styvbror döms för dådet, och kort därefter försvinner hela familjen spårlöst. Våren 2019 flyttar läkaren Thea Lind in på slottet. Efter att ha gjort ett märkligt fynd i en uråldrig ek ökar hennes fascination för den gamla tragedin. I takt med att hon upptäcker likheter mellan flickans uppväxt och sitt eget såriga förflutna, blir hon alltmer övertygad om att sanningen om mordet aldrig kommit fram. Och att våren 1986 kanske krävt flera offer. 

 

Ha en fin fredag!

6 reaktioner till “När bokpost landar i brevlådan och räddar en dålig dag!

 1. De stora bokpaketen är du sååååå värd efter allt som hänt med Jackie. Hoppas innerligt att hon är på bättringsvägen. Trodde faktiskt att man behandlade körtelfeber med antibiotika, men det gör man alltså inte längre som du skrev.
  Läste nyligen ”Vintereld” av la Motte och ser framemot Våroffer i pocketformat. Tycker han är helt suverän. Alla hans böcker är bladvändare.
  Hoppas du får lite lugn i helgen och kan läsa åtminstone en bok.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jackie är mycket piggare, nu känner vi igen hennes vanliga humör. Så skönt och en lättnad. Det är ju hon som kämpar mot virus, feber och smärta, men man skulle kunna tro att det är jag som varit sjuk, det här gjorde mig helt matt och trött i hela kroppen. Skulle kunna sova ett par dagar i sträck. Hon har däremot velat gå tillbaka till skolan sedan första dagen med feber, man tror inte att det är sant att en fjortonåring kan klara av sådant här så bra som hon ändå har gjort. Men hon är en utåtriktad person, att bara ligga hemma i sängen passar inte henne, hur sjuk hon än är, tydligen. Jag håller helt med dig om la Motte, han skriver så man fastnar i handlingen och bara måste läsa vidare tills man vet hur allt hänger ihop.

   Gilla

 2. Där kräftorna sjunger är jag jättenyfiken på efter att den blivit så hyllad! Spela roll och 23 dök upp här också som överraskningar och det gjorde mig också så glad i allt detta kaos som pågår runt omkring. Hoppas din dotter mår bättre snart! <3

  Gillad av 1 person

  1. Tack för omtanken ♥ Visst är det skönt med böcker som ger litet flykt från vår verklighet. Spela roll och 23 hade jag missat när jag gick igenom kommande boksläpp, men kul att läsa något som jag kanske inte hade valt själv, vi får jämföra tankar om böckerna sedan :)
   Jackie mår bättre, så nu håller vi tummarna för att det inte tar månader innan hon är helt av med viruset, som det tydligen kan göra.
   Det skall bli spännande att läsa Där kräftorna sjunger. Många har hyllat den, och det jag läst om den tror jag är i min smak. Hoppas den är så unik som det verkar.

   Gilla

  1. Det är verkligen så det är, böckerna blir ljus i mörkret. Jag har väntat på att regeringen skall gå ut med att det kommer att bli prioriteringar mellan dem som är svårt sjuka, men det är ändå fullkomligt ofattbart att inte alla som behöver vård kommer att få det, i vårt trygga Sverige. Jag mer eller mindre tvingade mina föräldrar att hålla sig hemma och inte släppa in någon i huset och inte gå in hos andra. I början var de väldigt oförstående, men nu har de också insett allvaret. De träffar släkt och vänner utomhus numera, och det kommer ju bli ännu enklare snart när det blir varmare. Var rädd om dig du också!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.