Sommarens mest efterlängtade böcker

Den här veckan undrar Mia från bokhörnan om det är någon särskild bok vi ser fram emot i sommarutgivningen.

Jag har listat alla böcker jag ser fram emot under maj-juni här, och under juli-december här.  Av alla sommarens spännande böcker har jag valt ut tre favoriter:

* Mest nyfiken är jag på Goda grannar av Mattias Edvardsson. Jag har läst hans tidigare böcker som båda två var psykologiska spänningsromaner; En nästan sann historia och  En helt vanlig familj. Om du gillar den där krypande, obehagliga känslan då du anar att något kommer att hända, men de inblandade svävar i ovisshet, och när författaren försätter karaktärerna i moraliskt svåra situationer som ger handlingen ytterligare ett djup, då är hans böcker något för dig. Jag har läst och givit mina synpunkter på ett av de första utkasten av romanen, så litet extra spännande att se slutresultatet.

* Och så kommer paret Börjlind med en ny del i serien om kriminalarna Olivia Rönning och Tom Stilton. Jag har läst allihop och tyckte väldigt mycket om de första i serien, men de två senaste var bara hyfsade. Jag drogs inte in i historien på samma sätt som tidigare och karaktärerna började bli litet för kraftlösa för att lyckas engagera. Men jag kan ändå inte låta bli att läsa Fruset guld, jag hoppas att författarna bara hade en svacka och nu är tillbaka på spåret igen.

* Om De sju morden på Evelyn Hardcastle vet jag egentligen bara det jag läst på förlagets hemsida. Den beskrivs som en bländande originell pusseldeckare och en internationell succédebut. Ungefär som om Agatha Christie skulle möta Groundhog Day. Spännande, läskig och uppfriskande. En sådan bok måste man ju läsa, eller hur?

Mia undrar också: skall Helgfrågan ta paus eller köra hela sommaren? För min del får den väldigt gärna fortsätta. Vi har inga semesterplaner och jag skall arbeta hela sommaren, så Helgfrågan skulle vara trevligt att se fram emot i veckorna. Jag kan inte garantera att jag hinner vara med varje vecka, men jag brukar titta in hos alla andra och få spännande boktips.

13 reaktioner till “Sommarens mest efterlängtade böcker

  1. Inte läst något av dessa författarnamn. Verkar dessutom ha ovanligt dålig koll på vad som ges ut framöver, tills nu då förstås, tack vare helgfrågan. ;)

    Gilla

  2. Du infriar mina förväntningar, som vanligt alltså:-) Tipsade Klimakteriehäxan om din blogg i en kommentar idag och rekommenderade henne att läsa hos dig vad som är på G, då hon påstod att hon inte hade koll. Så japp, den rekommendationen var lyckad:-)
    Har också läst Edvarssons första två liksom Börjlinds alla böcker. Men jag får ju vänta i minst 6 månader tills de kommer ut som pockets. Men de ska läsas, helt klart.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.