Lunch med utsikt över grannskapet

I dag var det premiär för nya krögaren på Johannesbergs golfrestaurang, samma som tagit över driften av Johannesbergs slott. Riktigt trevlig personal! Och maten var så god som den ser ut; pannbiff i modell wallenbergare, gräddig löksås med färskpotatis och pressgurka.

Färskt bröd till, och kaffe med kaka om man ville. Kakan avstod jag, eftersom jag äter antiinflammatoriskt för att kunna utvärdera tre böcker som jag skall recensera. Vad som menas med att äta antiinflammatoriskt kommer jag att berätta mer om i recensionerna, det blir tre stycken. Inom kort.

Nästa gång skall jag fota maten med vinkel litet mer västerut, så ser ni var vi bor. Om inte förr, så blir det nog på onsdag, då är det på menyn något jag har längtat efter den senaste tiden; dijonstekt strömming med potatispuré, lingon & brynt smör.

3 reaktioner till “Lunch med utsikt över grannskapet

  1. Maten ser väldigt god ut! Och omgivningarna likaså. Att satsa på husmanskost tror jag är en god tanke. Vet inte så mycket om vad det innebär att äta antinflammatoriskt annat än att det bygger en hel del på antaganden. Ska bli roligt att läsa dina recensioner.

    Gilla

  2. Det verkar vara en restaurang som satsar på gammal hederlig svensk husmanskost. Bra där, för det är inte många restauranger som gör det längre.
    Sedan förstår jag inte hur man kan äta antiinflammatoriskt för att kunna utvärdera tre böcker. Är som du förstår inte så insatt i sådana ämnen, men i min enfald äter man antiinflammatoriskt om man har en inflammation någonstans i kroppen. Ja, min allmänbildning är då inte den bästa…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.