Söndagens smakbit ur: Fruset guld, av Cilla och Rolf Börjlind

Mari, på bloggen Flukten fra Virkeligheten, håller tillsammans med Astrid Terese, på bloggen Betraktninger ~ tanker om bøker, i ett inlägg som återkommer varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en intressant bok, utan spoilers.

I dag är det Mari som håller i utmaningen, och jag bjuder på en smakbit ur den här boken:

Sjätte och helt nyutkomna delen i kriminalserien om Olivia Rönning och Tom Stilton. Jag har läst allihop och de har varit allt från lysande till okej, men alltid klart läsvärda. Typiska bladvändare som också innehåller mer komplexa personbeskrivningar än vad som är vanligt i moderna kriminalromaner, det gör att man fängslas inte bara av brottsutredningen utan även av de olika personernas privata öden och utveckling.

Citatet är från sidan 41 f. Olivia Rönning har fått i uppdrag att ta sig upp till Arjeplogsfjället, där en man hittats skjuten i ryggen och huvudet. Hon och piloten hamnar i ett oväder och helikoptern störtar mot en bergvägg. Citatet avslöjar ingenting om det centrala i historien, men ger förhoppningsvis en bild av språk och spänningsnivå i boken.

Hon närmade sig kroppen, Pekka, han hade fortfarande hörlurarna på huvudet och låg på sidan. Hon vågade inte vända på honom. På huk sträckte hon fram en hand och kände på hans hals. Han hade puls. Då såg hon något mörkt rinna under honom. Hon vek upp hans jacka och såg ett smalt metallföremål som stack ut ur buken. Då började hon gråta. Hon grät samtidigt som hon slet sönder hans skjorta och blottade den metallskena som hade trängt in i magen. Hon var ingen läkare, hon var desperat. Med skakande händer började hon dra ut skenan.

Hoppas ni får en riktigt solig och fin söndag!

21 reaktioner till “Söndagens smakbit ur: Fruset guld, av Cilla och Rolf Börjlind

 1. Din arrangerade rubrikbild r återigen en fröjd att titta på. Då jag har läst alla andra böcker i serien, är även den ett måste.

  Gilla

  1. Jag kan faktiskt säga exakt när jag började läsa krim. År 2016. Jag började blogga om böcker och fick överraskningsexemplar från förlagen, väldigt ofta spänningsromaner av olika slag. Jag läste de böcker jag fick och gillade de flesta. Innan 2016 hade jag inte ens förstått att Sverige är ett så stort deckarland. Jag gillar att varva olika genres, för omväxlingen och utifrån dagsform och humör. Ha det fint!

   Gilla

  1. Tack, vad roligt att du tycker det!
   Jag tänkte precis som du och har inte kunnat släppa den tanken! Man har ju hört att man absolut inte skall dra ut saker som spetsat någon, eftersom det då kan börja blöda helt okontrollerat. Här ordnade hon en form av tryckförband efteråt, innan hon lämnade honom där för att försöka hitta hjälp.

   Gilla

  1. Jag brukar inte tycka att det spelar så stor roll om man har läst de tidigare delarna, många böcker som ingår i en serie fungerar alldeles utmärkt att läsas fristående. Men den här serien tycker jag faktiskt att man bör läsa från början. Det händer så mycket med karaktärerna under resans gång, och det är också spännande att följa.

   Gilla

  1. Första säsongen som baserades på första boken var väldigt bra. Andra boken blev inte lika bra som film tyckte jag, men skådespelarna är ju fantastiska så serien är absolut värd att se. Jag har hört att det skall bli fler säsonger, baserade på senare böcker i serien. Nu tog väl det mesta stopp inom film på grund av pandemin, så vi får nog vänta.

   Gillad av 1 person

  1. Inte lika hårdkokt och inte lika högt tempo som hos Kepler, men inte lika lugnt som hos Kristina Appelqvist. Inte lika snårig som hos Dan Brown och John le Carré, men inte heller en pusseldeckare.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.