Lästa böcker i juli och månadens bästa

Jag har bara skrivit en ordentlig recension under juli månad, och det är av Jodi Picoults roman, En enda gnista. Övriga recensioner kommer inom kort. Jag gör just nu en utvärdering av böckerna om antiinflammatorisk livsstil och biohacking. Det tar litet tid, eftersom jag förutom att läsa och bedöma texterna, också testar att äta enligt deras tips, ser intervjuer med författarna och läser vad jag kommer över inom deras områden.

När jag går igenom vilka betyg jag givit böckerna jag läst, har allihop hamnat på okej, alltså treor. Det har nog aldrig hänt tidigare. Extra märkligt eftersom jag själv bett om de här böckerna, och bedömt att de skall vara något utöver det vanliga. Jag har funderat fram och tillbaka på varenda en av de här sex böckerna, om jag gjort en felbedömning och borde korrigera betyget. Men jag känner mig säker på min bedömning.

Böckerna är absolut läsvärda, men det totala intrycket dras ned av olika faktorer. Jag hade till exempel höga förväntningar på Jodi Picoults roman, men det ganska udda sättet att berätta historien på drog ned intrycket rejält. Den omvända kronologiska ordningen gjorde berättelsen hackig och jag tappade flödet och rytmen i läsningen varje gång det var dags att hoppa ett par timmar bakåt i tiden. Synd på en så bra historia och så fängslande karaktärer.

Mina samlade omdömen för juli månad

★★★
Alla de sex lästa böckerna

Vilken bok blev din favorit den här månaden? Är det någon särskild bok som du ser extra mycket fram emot att läsa den närmaste tiden?

2 reaktioner till “Lästa böcker i juli och månadens bästa

  1. Det var lite otippat, då du sällan ”bara” ger treor. Å vad gäller ”hälsoböckerna” går du verkligen all in, ja vad kan en författare mera önskar sig, egentligen…

    Gillad av 1 person

    1. Ja, väldigt otippat. Men i recensionerna kommer jag att förklara varför jag gjort de bedömningar jag gjort. Treor är ju väldigt bra, det är böcker som jag kan rekommendera, men det är vissa saker som drar ned intrycket.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.