De här böckerna ser jag fram emot att läsa i höst och vinter

Det här är bara en bråkdel av de böcker jag vill läsa den närmaste tiden. Jag blir tvungen att prioritera, eller läsa väldigt snabbt! Någon av böckerna skulle jag kunna ladda ned och lyssna på när jag är ute och försöker få ihop 12500 steg. Per dag.

En perfekt blandning av kriminalromaner, feelgood, sakprosa/facklitteratur, relationsromaner, en populärmedicinsk bok och en bok inom kriminologi. Den nyaste kom i dag – Pascal Engmans kriminalroman Änkorna. I går fick jag hem The Hate U Give. Jag har velat läsa den sedan jag såg att den var på gång, men nu när den är del av undervisningen i svenska och SO i Jackies klass, beställde jag den för att också läsa.

Några av böckerna handlar om politik och samhälle. Dels är det intressant att sätta sig in i vilka som faktiskt har den verkliga makten och hur det utövas, formellt och mer i det dolda, dels knyter mitt avhandlingsämne an till politik och samhälle eftersom jag skriver om hur staten på ett ideologiskt plan har försökt att skapa ett jämlikt samhälle mellan infödda, invandrare och minoriteter avseende religion och kultur. I går fick jag hem Fredrik Reinfeldts bok om valet i USA, den är jag väldigt nyfiken på. Kanske förstår jag bättre det amerikanska politiska systemet och alla turer i valprocessen efter att ha läst den. Där brister det i min allmänbildning.

Jag funderar allvarligt på om jag skall dela upp mitt dygn i tårtbitar och i förväg bestämma exakt vilken tid jag skall göra vad, så inga viktiga minuter försvinner helt oförklarligt utan att jag vet vad jag har gjort. Om jag sover sju timmar och arbetar sju timmar har jag tio timmar över till att läsa böcker, träna, rida, umgås med familj och vänner. Tio timmar är ju många timmar, men vart tar de vägen?

14 reaktioner till “De här böckerna ser jag fram emot att läsa i höst och vinter

 1. Ser inte vad du har för böcker på bilden, men för mig finns det alltid tid för läsning – fast inte när jag jobbar förstås (jo, på raster, faktiskt!). Min sambo läser en del också, men jag har ju ingen övrig familj eller släkt och nåt större umgänge med vänner blir det inte. Då blir det tid över för böcker. :-)

  Gilla

 2. Jag tröstar mig med att jag har levt ett inrutat hetsigt stressigt liv så många år så nu får jag ta det piano. Vilket dock tyvärr innebär att jag inte hinner läsa på långa vägar så mycket som jag skulle vilja. Jag tycker du redan är väldigt disciplinerad. Hur politiken och samhället fungerar i USA undrar jag om ens amerikanerna själva begriper. Men din tanke är nog riktig, man kan lära sig mycket genom att läsa boken. Hörde ikväll på nyheterna att han mogulen som jag glömt namnet på som gav upp sin kandidatur för att han inte hade tillräckligt med stöd nu skulle satsa en himlans massa dollar på att stötta Biden i Florida som han tror blir en vågmästare.

  Gilla

  1. Det är något av det bästa jag kan göra, att läsa. Jag försöker lyssna på ljudböcker också, men jag tappar lätt fokus när jag gör andra saker samtidigt. Fungerar ljudböcker för dig?

   Gilla

 3. Alltså, jag sover för mycket… Men om jag inte sover blir jag en sällsamt dålig mamma/fru/chef/kollega. Dessutom älskar jag att sova. Sova 8, jobba 8 och fritid 8. Men det sistnämnda blir ju aldrig av. Eller jo. 6-9 på morgnarna och 18-22 på kvällarna. Lunchtiden på 1 h ska väl också räknas in i fritiden antar jag. Men det är 8 väldigt snabba timmar som dessutom ofta äta upp av både sömn och jobb. Ett under att man får något gjort överhuvudtaget utöver jobbet 😊.

  Gillad av 1 person

  1. Sova åtta timmar är väl ganska lagom? Jag har märkt att jag behöver sju timmar, mer om jag är på väg att bli förkyld. Det bästa är nog att lyssna på kroppen och göra som den vill. Visst är det märkligt att man inte hinner mer, men man behöver nog såsa omkring ibland också, och ha det som Bodil Jönsson kallar för ”ställtid”, när man förbereder sig för olika saker.

   Gilla

  1. Det blir nog så, när man är en nyfiken person som är intresserad av mycket. Änkorna vill jag helst börja läsa direkt, jag gillar Vanessa Frank, huvudpersonen, och jag gillar Pascal Engmans sätt att skriva.

   Gilla

 4. Änkorna är nog den boken som jag är mest intresserad av.
  Ja, tiden verkar inte riktigt räcka till för din del. Hade inte du ett doktorandjobb också. Nu är du ju extremt ambitiös och vill gärna hålla på med allt, men det är bara att prioritera bort vissa saker som kanske är mindre intressanta. Du borde ju ha tid över nu när Leiftra inte kräver din uppmärksamhet längre…

  Gillad av 1 person

  1. Jag har tid över, åtminstone borde jag ha det. I början efter att jag blev hästlös kändes det väldigt konstigt att inte behöva göra allt det jag gjort i åratal med häst, men nu har jag börjat vänja mig och tycker att det är skönt att ta det lugnt. Litet väl lugnt kanske ;)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.