Drömskt (4/365)

Jag vet inte om det är drömskt egentligen, kanske snarare olycksbådande

När solen var på väg ned i går, och det blev kallare, började dimman välla in över ängarna runt oss. Det är alltid lika vackert med dimma, men bästa bilderna tycker jag det blir om det händer något i bilden, och dimman bildar en fond till det. I den här bilden minskade jag mättnaden så att bilden blev monokrom i gråtoner. Och plötsligt dök det upp en bil i dimman. Mycket mer intressant med bilens lysen som närmar sig än fotot utan bilen, eller vad tycker ni?

Det var det här som lockade ut mig med kameran. Så här såg bilden ut innan jag redigerade den.

28 reaktioner till “Drömskt (4/365)

 1. Den första bilden ser ut att komma från en film med lite skräck i. Jag kom genast att tänka på en riktigt gammal film med Doris Day och Rex Harrisson. Den hette ”En röst i dimman”
  Jag tyckte mycket om den, men några år senare hade den mist en del tjusning!
  Fortfarande så minns jag hur det kröp innanför skinnet när jag såg den!

  Gillad av 2 personer

  1. Så roligt att du associerar till den filmen! Ofta är det så tycker jag, att filmer är bäst när man ser dem första gången. Delvis på grund av att man blir överraskad och inte vet vad som skall hända, delvis därför att man blir van vid annan filmteknik, har sett fler filmer och ställer större krav.

   Gillad av 1 person

 2. Mycket fina bilder båda två och det var ett bra val till temat DRÖMSKT att göra bilden till monocrome och dra ner på kontrasten. Det finns en mystik i bilden och bilen förhöjer den känslan. SNYGGT !
  Ha det gott !

  Gillad av 2 personer

   1. Det är kul när en bild inspirerar till fantasi och det tycker jag att bilen gjorde i ditt foto :-)
    Tack Anette !

    Gillad av 1 person

  1. Tack :) Jag skall försöka lära mig litet mer om kamerans inställningar i år, och om tips och trix med kameran. Det tänker jag visserligen varje år, vi får väl se hur det blir, kul i alla fall att börja använda min vanliga kamera igen.

   Gillad av 1 person

 3. Ja, bilen med ljuset var fin!
  Svar: Vilka skor ska man välja att jogga med i halkan? Det bästa är nog att köpa skor med dubbar, tror det är de bästa. ( jag har inte det!) Man kan också köpa dubbar/halkskydd och sätta på sina joggingskor, det har jag haft, funkade ganska bra, men tappade en vid nåt tillfälle!
  Må så gott!
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Tack! Skor med dubbar får det bli, jag kan ju inte låta bli att ge mig ut bara för att det är isgata på vägarna, då blir jag sittande inomhus ända tills mars! Tack för råd och tips! Ha det fint du också, kram!

   Gillad av 1 person

 4. Drömskt vet jag inte om någon av bilderna är.
  Personligen föredrar jag alltid originalbilder, men jag måste medge att jag tvekar här. För den redigerade bilden med bilen är mera spännande med sina gråtoner. Fotot kunde lätt vara intro till en deckare.

  Gillad av 2 personer

  1. När det är dokumentära bilder vill jag också se dem i original, men när man testar tekniker eller vill få fram en viss effekt gillar jag även redigerat. Tänker på exempelvis Andy Warhol och hans bilder av soppburkar, eller Marilyn Monroe i olika färger. Drömskt är det kanske inte. Jag funderade på om det skulle bli mer drömskt om det var en vårbild med pastelliga färger och fjärilar, den här kanske är mer som tagen ur en Alfred Hitchcockfilm? Kul var det i alla fall att prova litet :)

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.