Mörker (27/365)

Nu är det den tiden på året, när det är tillräckligt kallt för att fota bubblor. I morse var det bara -10 grader, och det är egentligen inte tillräckligt kallt. Helst skall det vara närmare -20 grader, då fryser bubblorna ihop och det skapas fina stjärnmönster i bubblorna. Har vi tur kanske det blir litet kallare i veckan.

Om du vill prova, behöver du det här
½ dl diskmedel
½ dl glycerol
3 dl vatten
1 tsk florsocker

Glycerol finns på apoteket. Rör ihop försiktigt, man vill inte förstöra ytspänningen i bubblorna. Det får inte bli skum i blandningen, då håller bubblorna sämre. Vispa inte, vänd bara runt försiktigt. Använd såpbubbleringar från såpbubbleflaskor ni redan har hemma, eller gör en ring av ståltråd, det fungerar lika bra.

Man kan prova med andra blandningar också, till exempel den här
7,5 dl vatten
2,25 dl diskmedel
0,75 dl sirap

Rör ihop allt och låt stå i fyra timmar. Även här är det viktigt att det inte blir skum i blandningen. Den här blandningen har jag inte provat själv, men sirapen bör göra att bubblorna blir sega och hållbara.

6 reaktioner till “Mörker (27/365)

  1. Hahaha! Ja, det är ju ett sätt att sätta färg på mörkret om man säger så;-) Men ärligt talat avstår jag gärna. Föredrar ”sommarbubblor” där temperaturen ligger runt 20 till 25 plusgrader;-)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.