Drömkåk (29/365)

Det här är min drömkåk. Här bor vi, i ett hus från slutet av 1800-talet. Jag älskar att huset har en lång historia.

Här har det bott en lantbrukarfamilj som delade av huset i två bostäder för att kunna hyra ut den ena bostaden. Här har det bott en kvinna som brukade bära nykläckta kycklingar innanför blusen för att hålla dem varma. Här har det bott en man som gick under benämningen häradsbetäckare. Här har det bott ett par som planerade att odla gammaldags kulturväxter och göra om huset och uthusen till en kursgård. Tyvärr gick kvinnan bort i sjukdom och hennes barn krävde ut sitt arv, så inte nog med att mannen förlorade sin hustru, han tvingades också sälja gården. Här bodde det tidigare en skolchef och en lärarinna och deras två flickor. Skolchefen klippte någon gång (eller kanske flera) gräset i vit skjorta, och fick genast ett smeknamn som han aldrig blivit av med. För arton år sedan flyttade vi hit. Undrar vilka historier som kommer att leva vidare om oss..?

7 reaktioner till “Drömkåk (29/365)

  1. Bilden är helt underbar med nypongrenen som bildar en ram runt drömkåken. Här måste det ha varit någon/några som fört ”dagbok” om vem som bodde i huset innan ni köpte det. Otroligt intressant att bo i ett hus med en historia.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.