Böcker som jag kommer att läsa innan året är slut

Det här är en riktig favoritmix av böcker. Jag gillar förresten allt på den här bilden. Fame, boktraven, ljusstaken, bokhyllan, tapeten, blombuketten, utsikten.

Ser ni buskarna utanför? Det är en del av syrenhäcken som växer på sidan av och bakom huset och som i juni kommer att blomma med lila och vita syrener. Det kan vara den bästa tiden på året, när man kommer ut genom dörren och möts av syrendoft.

Jag såg ett avsnitt av Fab 5 på Netflix och fastnade helt för de underbara personerna i serien. Nu har jag köpt två kokböcker av Antoni och Queer Eye om gänget i serien. Ni skall få se mer ur böckerna inom kort.

De flesta av böckerna i traven har att göra med min avhandling, som har en stark koppling till vårt land som en demokrati och välfärdsstat, och folkhemmets framväxt där jämlikhet är en av grundpelarna. Det är enormt spännande, jag älskar verkligen den här delen av arbetet med avhandlingen. Svensk rättshistoria ♥

Här finns också några skönlitterära romaner som jag skulle vilja läsa direkt, men litet annat måste komma först.

Vet ni förresten vad jag upptäckte klockan halv åtta i morse? Det var sex minusgrader, men ändå takdropp! Det betyder att solen värmer och att det snart är vår på riktigt.

2 reaktioner till “Böcker som jag kommer att läsa innan året är slut

  1. Läcker bild och väldigt inbjudande.
    En rejäl boktrave . Några titlar känner jag igen och har på min läslista och många är för mig nya.
    Spännande med din avhandling. Önskar dig lycka till med allt kring den.

    Gilla

  2. Du har inte bara ”bloggdresserat” Shelly väl, du har gjort ett lika bra jobb med Fame. Kompositionen av bilden är verkligen fantastiskt bra:-) Gissar att böckerna räcker ett tag, åtminstone till hösten;-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.