Spännande program om våra hus och dess historia

Det här är en programserie jag inte kommer att missa!

Jag skrev ju ett inlägg nyligen om hur det blir allt mer trendigt, ja faktiskt, att odla själv, renovera själv, att vårda det gamla och bevara historiska föremål. Nu kommer en programserie helt i den andan :)
.

IMG_4370 - Kopia[5]

Fotot är från Högbo Gård, där Erika Åberg, en av programledarna bor med sin familj. Missa inte hennes blogg!

Så här skriver Svt på sin hemsida om ”Det sitter i väggarna”, en programserie som börjar den 9 november i SvT1:  ”Våra hem är våra statusmarkörer, och vi har aldrig renoverat så intensivt som nu. Men vad händer med huset och dess historia i den processen? Genom att leta i arkiven, träffa folk som bott i huset och gedigen husresearch växer bilden fram kring vilket slags hem det varit tidigare.”
.

namnlöst-175[4]

Under våren och sommaren har Erika Åberg och Christopher O’Regan besökt sex olika hus i olika delar av landet. Christopher har hjälpt familjerna att ta reda på mer om husens historia medan Erika har hjälpt dem ta i tu med ett restaureringsprojekt.

Så spännande! Den 9 november och de efterföljande sju måndagkvällarna kommer jag att sitta bänkad!

 

 

3 thoughts on “Spännande program om våra hus och dess historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s