Skip to content

Morgonrutiner

10 september, 2015
tags:

034

Min favoritmorgon, i dag igen ♥

En kopp nespresso av favoritsorten Linizio Lungo innan jag och hundarna går ut till hästarna och hönsen. Gummistövlar som vanligt, och kniv för att skära av balsnören kring höet och för att skära av några kvistar till hönsen. I dag blev det dock inte vinbärskvistar utan kniat gräs som de också gillar. På väg från hönshuset har jag ett nytt ägg från Yoshi. Hon är Isbar, och skall egentligen värpa gröna ägg, men antagligen är hon inte renrasig eftersom hon lägger bruna.
.

gräs

De kommer springande, flygande och flaxande om vartannat i full fart när de hör att jag är på väg! De kvittrar och piper så nöjt när de får smaka på det jag tagit med. Det låter ju inte klokt, men jag får dåligt samvete om jag inte tar med mig något extra gott till dem varje gång, två gånger om dagen.., utöver deras basfoder som de har fri tillgång till. Än så länge går det ju bra, men hur skall jag lösa det i vinter när det inte finns gräs och kvistar med gröna blad att ta med..? Funderar på att plocka rönnbär och nypon och frysa in, och ta fram litet varje dag som extra godis. Hönsen styr mitt liv 😉

Fler bilder på torsdagstemat I like finns här.

 

6 kommentarer leave one →
 1. Lottisen permalink
  11 september, 2015 07:38

  Mysiga morgonrutiner du har med hönsen! Vi ska också skaffa höns så det är intressant läsning för mig, blir mer och mer sugen!

  Liked by 1 person

  • 11 september, 2015 07:52

   Så kul! 🙂 Det är väldigt mysigt med höns. Lönsamt vet jag dock inte. Däremot vet man ju att man får ägg från höns som mår bra.

   Gilla

 2. 10 september, 2015 06:14

  Tror att du kanske är morgonpigg också? Själv sitter jag helst i lugn o ro på verandan tills första tebaljan är uppdrucken (och lite till) innan jag vill vara trevlig mot någon …
  Men liiite mysigt ser det allt ut hos dig.

  Gilla

 3. 10 september, 2015 04:12

  Haha, vilken omtänksam hönsmamma du är. Det är lika illa här, o då ska du veta att det är min granne som har djur, kaniner och höns som jag gillar att mata. Idag på hemväg från tvättstugan i byn gick jag som en annan baglady och plockade maskrosblad som nu börjar bli slokiga och trötta…Heja dig som bryr dig om dina djur!

  Gilla

 4. 10 september, 2015 10:41

  Härliga morgonsysslor med hönsen, när vi hade höns fick de alltid grönkål och jag kan lova dig att äggulan blev nästan orange! Ha en fin dag!

  Liked by 1 person

 5. 10 september, 2015 10:09

  Inte dumt att få uppleva sin favoritmorgon just idag igen! Dina höns är jättesöta, klart att de ska ha lite extra godis att mumsa på! Nypon och rönnbär till vintern kommer de säkert att gilla.
  Ha det bra!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: