Helgbilden – höstplantering och en nostalgitripp

lilla huset entré

När min pappa var i tjugoårsåldern byggde han det här lilla huset till sig och mamma för den ersättning man fick när man låg i lumpen. Under åtta år var det vårt fritidshus när jag växte upp. Vi bodde i Rinkeby under mina första sju år, i ett av miljonprojekten, men vi längtade alltid till landet.
.

on-vacation

När pappa kom hem från jobbet på fredagarna åkte vi direkt ut till det lilla huset på landet. Det här är en lånad bild från nätet, men modellen är densamma, en Volvo duett. Jag och min bror satt i baksätet utan bälte, för bälte var det inte lag på då. Jag har tyckt att modellen är så ful, men nu när jag ser den tycker jag att den är cool :) Och vad praktiskt med det stora lastutrymmet. Där bak fick både hund och packning plats. Och snyggt med rejäl motorhuv, på moderna bilar ser ju bilarna alldeles avhuggna ut, med de korta motorhuvarna som tar slut nästan redan vid vindrutan.
.

lilla huset framifrån 3

Det var en fantastisk barndom. Jag trivdes i Rinkebyskolan och hade kompisar från olika delar av världen. Då var det många barn som kom till Sverige från Chile, Finland och dåvarande Jugoslavien. När det blev helg och lov bytte vi miljö och kunde springa omkring som vi ville i skog och mark. Bygga kojor, leka med Barbie i ormbunkssnåren, klättra upp på höga stenar och leka häst, tälta på tomten, åka skridskor på någon bottenfrusen damm.
.

gonggong

 

När det var dags för mat slog mamma eller pappa på gonggongen. Då kom vi springande.

Alla vi tre syskon har bott i huset som halvvuxna under några år var. Jag bodde där under mitt sista år på gymnasiet och något år till innan jag flyttade till Skånegatan på Söder i Stockholm.
.

blä

Och vad har allt det här med Helgbilden att göra? Jo, efter många olika turer med olika ägare har det lilla huset som pappa byggde hamnat i vår ägo. I helgen var Shelly och jag där och gjorde höstfint med frosttåliga växter i krukor. Men vad tycker hon om mina planteringar egentligen..? Blä..?

liten_logga_helgbilden

Fler Helgbilder finns här.

8 reaktioner till “Helgbilden – höstplantering och en nostalgitripp

 1. Så fint att få tillbaka (?) tillgången till stugan :) och som ägare!
  Fint skrivet – mycket nostalgi att känna igen sig i!
  Tack för länken – där kan man verkligen botanisera i socker :) länge!
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

  Gillad av 1 person

 2. Härlig läsning om din uppväxt både på stan och på landet.
  Tänk om alla barn fick möjlighet att ha kompisar från olika delar av världen
  – och leka fritt ute i naturen!
  Och grattis till att ha ”fått tillbaka” den fina lilla stugan!

  Gilla

 3. Ett suveränt inlägg som innehåller härliga minnen från förr. Duetten har jag alltid gillat – en kultig bil liksom. Rinkeby och Tensta tycker jag om, å miljonprogrammet är faktiskt kvalitetsmässigt betydligt bättre byggt än dagens skokartonger till hus.
  Så kul för er att stugan nu är er! Grattis!

  Gillad av 1 person

 4. Så roligt för dig att ni har köpt stugan och behåller den i familjen! Måste kännas helt fantastiskt! Visst är bilen cool.
  Tack för dina ord! Vilken tur att din bror klarade sig!! Och visst var detta bättre för henne själv än att cancern hade kommit tillbaka och hon kanske haft ett par månader kvar… Bara så svårt att ta in när det går så fort…

  Gillad av 1 person

 5. Underbart inlägg. Så härligt nostalgiskt och så avis jag blir på er lilla stuga. Jag skulle så gärna i framtiden vilja ha ett torp eller nåt. Vi hade också en sommarstuga när jag växte upp. Hade lägenhet inne i Västerås och stuga i utkanten av Västerås. Sommarstugan är sedan länge borta och platsen är nu ett villaområde som är en del av Västerås och inte alls i utkanten längre… Ha en bra vecka.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.