Skip to content

Vi förvandlar Isabella till en zombiebrud

1 november, 2015

helgbilden 1

I helgen har det varit Halloweenfirande. Jag är litet kluven till den här högtiden, jag gillar inte riktigt att leka med temat död och skräck. Jag kanske är vidskeplig, vad vet jag. Jag hjälpte i alla fall Isabella att sminka och styla henne som en zombiebrud. Litet lagom läskigt.
.

helgbilden 2

Inga fejkade köttsår, sådant tycker jag är för makabert. Vi improviserade litet med ett vitt ansikte som grund och orangefärgade ögonlock och grönt över och under ögonen. Svart rouge på kinderna och prickar runt ögonen med eyeliner. Idén med de torra, döda blommorna tycker jag blev riktigt bra, med tanke på att hon ju skall föreställa en zombiebrud.
.

helgbilden 3

Jag är särskilt nöjd med de två första bilderna. Färgerna på berget bakom Isabella och det torra gräset passade så bra till hennes klädsel och stil. Dessutom var ljuset väldigt gynnsamt för just den här typen av bilder. Skarpt solljus hade inte passat alls, men nu när det var på väg att mörkna förstärkte det känslan av att vara litet i gränslandet mellan liv och död.

Men usch. Nej, att leka med temat död är inte alls min grej. På lördag är det dags för nästa maskeradkalas, och då skall vi vuxna också vara utklädda. Jag har en idé, ni kommer att få se resultatet här i bloggen 😉

liten_logga_helgbilden

Fler helgbilder finns här.

 

44 kommentarer leave one →
 1. jozebelle permalink
  4 november, 2015 09:08

  Fy, så läskig hon såg ut!

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:28

   Tack, antar jag 😉 Tanken var att hon inte skulle bli så läskig, jag tycker att sådant är litet obehagligt, men kanske just därför blev hon rätt så läskigt på riktigt, när vi inte tog i ordentligt med fejkade sår och annat.

   Gilla

 2. 4 november, 2015 05:51

  Oj, vilken imponerande förvandling och helt fantastiskt fina bilder på Isabella ! Bild ett är helt underbar med färgerna i harmoni. Vad duktig du är på att (för-) trolla 😉
  Halloween gick mig faktiskt helt obemärkt förbi här på ön.

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:30

   Tack, var roligt att du tycker det! Jag blev själv ovanligt nöjd med det fotot, just för att färgerna harmonierar och för att ljuset var så passande den eftermiddagen, mulet och grått. Det gav ett lugn åt fotot, som jag tycker gjorde Isabella mer skrämmande än om hon haft fejkade, öppna köttsår.

   Gilla

 3. 4 november, 2015 04:10

  Blev ju helt otroligt bra! Både sminkningen, kläderna, blommorna och bilderna 🙂

  Liked by 1 person

 4. 4 november, 2015 02:06

  WOW! Vilka kläder och vilken fantastisk zombiesminkning! Hon skulle utan tvekan platsa i en film med och om zombies och vampyrer.

  Välkommen till Täby! Hamburgarstugan ligger inte i självaste Täby Centrum – ungefär 5 minuter därifrån med bil. Kolla deras FB-sida: https://www.facebook.com/hamburgarstugan/?fref=ts.

  Testa Ashiburgaren deras egen uppfinning – såsen alltså som fått namnet efter Hamburgerstugans ägare som heter just Ashi. Burgarna är stans absolut bästa och slår Texas Longhorn med bred marginal.

  Önskar di riktig shoppinglycka i Täby Centrum. Där finns allt och lite därtill. Hoppas ni kommer att trivas. Om ni vill fika där rekommenderar jag inte någon av det stora kedjorna utan mitt stammställe Coffee Corner på Plan 1. Bästa kaffet/cappuccino!

  Ska bli kul att se dina skyltar nu på söndag:-)

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:24

   Tack för tipset om fikastället i Täby centrum! Nu har jag kollat upp hur man åker från Täby C till Hamburgarstugan också, skall bli spännande att testa deras högrevsburgare 🙂 Roligt att du tipsar om Ashiburgaren, den hade jag redan bestämt mig för, utifrån granatäpplekärnorna – det låter helkonstigt och måste testas!

   Gilla

 5. 4 november, 2015 01:48

  Wow så läckra bilder!

  Liked by 1 person

 6. 3 november, 2015 05:00

  Vackra zombiebilder! Som hämtade ur en japansk klassisk opera där deltagarna brukar vara vitsminkade.

  Liked by 1 person

 7. 3 november, 2015 08:38

  Så otroligt snyggt gjort både klädsel och smink. Tycker detta ändå är harmlöst ändå om man jämför med andra bilder som man har sett cirkulera runt.

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:33

   Tack, vad roligt att du tycker det 🙂 Ja, jag gillar inte riktigt att göra om barn, eller vuxna, så att de skall likna monster och döda. Jag försökte tona ned zombietemat litet, och då blev det så här.

   Gilla

 8. 3 november, 2015 07:41

  Hur snyggt som helst. Nästan lite dimma där över ängen. Ser fram emot att se utlovat inlägg om Er itklädnad.
  /Kiki

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:36

   Tack 🙂 Vad glad jag blir att du såg dimman över ängen. Det var en mulen dag, och kombinerat med det torra gräset och avlövade träden tyckte jag att miljön passade bra för en zombie att skrida fram. Dessutom har jag faktiskt trixat litet med photoshop på just den bilden, för att skapa en känsla av att Bella nästan smälter samman med omgivningen. Första gången jag testar photoshop, så jag blir extra glad för din kommentar om dimman 🙂

   Gilla

 9. 2 november, 2015 09:43

  Jag gillar inte riktigt heller denna högtid. Men jag gillar dina bilder! Hon blev ju hur bra som helst 🙂 Bra jobbat av dig! Perfekt bakgrund.

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:39

   Tack så mycket! Ja, visst passade miljön. Vi började att fota på gräsmattan under våra lönnar. Det blev alldeles för uppställt och skapade ingen bra stämning i bilderna. Så vi gick runt litet på tomten och ned på en av åkrarna nedanför oss. När Bella gick förbi bergsskrevan såg jag hur fint hennes kläder och stil passade ihop med bergets färger, så det var ren tur att det blev så bra 🙂

   Gilla

 10. 2 november, 2015 08:22

  Samma här. Det bästa hade varit om det varit på delade helger. Naturligtvis tycker jag de unga skall få klä ut sig och så vackert sminkad och utklädd hon är tösen. Kanonfint jobb var det här.

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:41

   Ja, jag förstår inte heller varför man firar Alla helgons dag och Halloween samma helg. Halloween är en ploj och kunde firas vid ett separat tillfälle. Jag kanske är gammaldags, men jag tycker att Halloween vanhedrar en finstämd helgdag då många tänker litet extra på dem som gått bort.

   Gilla

 11. 2 november, 2015 06:40

  Riktigt snygg fixad och fotad zombie!
  Men jag håller med, särskilt i år kändes väl hallowenfirandet sådär, verkligheten är tillräckligt skrämmande.

  Liked by 1 person

 12. 2 november, 2015 05:35

  Jag är inte heller så road av halloween även om jag festade rätt ordentligt en gång i tiden.
  Bilderna fick mig att tänka på nightmare before christmas. Väldigt fina bilder

  Liked by 1 person

 13. 2 november, 2015 08:59

  Jättefina finstämda bilder. Håller med dig om halloweenfirande.
  Stort tack för din fina kommentar hos mig!

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:46

   Tack så mycket. Vad roligt att du tycker att de är finstämda, det var vad jag ville uppnå. Jag hade tur med ljuset, det hade inte alls blivit lyckat om jag fotat i gassande sol. Grått och höstlikt passade bättre till temat.

   Liked by 1 person

 14. Lottisen permalink
  2 november, 2015 08:47

  Jättefina bilder på zombibruden! Här firar vi inte Halloween så mycket men det kommer mer och mer. Ser fram emot att få se bilderna från nästa maskeradkalas!

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:47

   Tack! Ja, på lördag är det dags igen. Alla barn är vana att jag också klär ut mig, och jag brukar tycka att det är kul, men av någon anledning har jag litet tappat sugen. Får se om jag rycker upp mig när det drar ihop sig till fest 😉

   Gilla

 15. 1 november, 2015 11:21

  Det blev jättelyckat, nästan lite för snyggt för zombie. Kör vampyr nästa år det är mer klass på dom 🙂 Ni har lagt ned mycket jobb i alla fall, det är bara att spika igen fönstren.

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:51

   Tack 🙂 Jag försökte tona ned temat litet. Jag känner mig inte bekväm med att se barnen förvandlade till döda människor, det ligger för nära min största rädsla. men på lördag när det är dags igen kanske jag följer ditt råd och stylar om tjejerna till vampyrer istället, det skulle faktiskt inte kännas lika obehagligt. Bilder kommer antagligen i bloggen på söndag.

   Gilla

 16. 1 november, 2015 10:45

  Är knappast en fan av Halloween heller, Men med 8 barnbarn kan man knappast strunta i det. Fast Allhelgona är allvarligare och mer dpugående får man väl se Halloween som en ploj. Ett minre allvarlig inslag för de bortgånga och de minnesvärda.

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:52

   Ja, det är så jag också känner. Jag förstår inte hur det gick till att Halloween måste firas samma helg som Alla helgonahelgen.

   Gilla

 17. 1 november, 2015 08:04

  Snygga porträtt på bruden!
  Här firas inte Halloween heller.
  Gillar dock maskerader och förklädnader…

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:53

   Tack! Ja, jag gillar normalt sett också maskerader 🙂 Nu laddar vi om här hemma inför kommande helg, då är det dags igen för nästa Halloweenfirande. Klurar på vad vi skall vara då…

   Gilla

 18. 1 november, 2015 07:02

  Tycker hon blev jättefin!

  Liked by 1 person

 19. 1 november, 2015 06:24

  Jag kan se Johnny Depps animerade filmfigur suckande stå där bredvid och ångra vad han lovat ..
  Supersnygg förklädnad, gissar att hon blev riktigt nöjd. Bilderna blev också väldigt bra!
  Och så ser jag fram emot att få se er förklädnad så småningom!

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:55

   Tack, vad roligt att höra att du gör den kopplingen! Bella blev jättenöjd när allt var klart, men var litet spänd under tiden jag sminkade henne. Det ser ju ofta ganska hemskt ut till att börja med, men brukar bli bättre när man är klar. Bara att ha is i magen 🙂

   Gilla

 20. 1 november, 2015 06:20

  Oavsett vad man tycker om halloween är din dotter toppen som zombiebrus i både klädsel och smink! Jag får väl erkänna att jag inte gillar det här med halloweenfirande men barn och ungdomar verkar ha ett mer öppet sinne!
  Ha det bra!

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:56

   Tack! Och jag håller med dig. Det är ingenting för mig heller. Jag gillar inte temat. Däremot gillar jag maskerader.

   Gilla

 21. Monica o Jacob permalink
  1 november, 2015 06:12

  Otroligt läcker förklädnad, hon blev riktigt fin.
  Halloween firas inte här och jag undrar hur
  hundarna skulle reagera om någon ringde på.
  Kanske det beror på dom att ingen kommer hit.
  Ha en skön kväll;-)
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/11/01/11208432-helgbilden/

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:57

   Ingen kommer hit heller, men jag tvivlar på att det är våra hundar som håller dem borta 😉 Det är i skolan som kompisar bjuder hem varandra på Halloweenfest. I helgen är det dags igen.

   Gilla

 22. HelenTh permalink
  1 november, 2015 05:44

  Jag förstår din känsla, jag är inte särskilt förtjust i halloween-firandet heller. Har dock sett rätt gulliga ”monster” men jag är glad jag har vuxna barn, Yngste sonen klädde ut sig till pingvin under deras studenthalloween-fest. Det låter helt OK i mina öron :).

  Liked by 1 person

  • 5 november, 2015 09:58

   Pingvin låter ju som en jättekul idé! Litet svårt att dansa i den klädseln kanske..? 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: