Grön supersmoothie

Vi har alltid ätit mycket frukt och grönt, men jag försöker hitta sätt att äta ännu mer, eftersom det är så bra för välmåendet. Ett enkelt och bra sätt är att göra smoothies. Det är av någon anledning enklare att dricka en grönkålssmoothie än att äta grönkål på tallriken.
.

grön kick

 

Den här smoothien gjorde jag av fryst grönkål, fryst mango, apelsiner och naturell yoghurt. Måtten är inte så noga, det brukar bli bra nästan hur man än gör.

Jag mixade med en stavmixer:

 • 1/3 av en frysförpackning med hackad grönkål
 • 1 förpackning med fryst mango
 • 2 apelsiner som jag skalade och skar i bitar
 • Ungefär 2 dl naturell yoghurt (den fetaste varianten, som har färre tillsatser)

Vissa pressar apelsinerna och använder bara fruktsaften. Varför vet jag inte, eftersom fruktköttet innehåller växtfibrer som är bra för matsmältningen. Tag med fruktköttet också tycker jag.

Var inte rädd att använda grönkål i smoothien. Smaken är inte så tydlig som man kanske tror. Jag använde övervägande del grönkål till vår smoothie, och ändå smakade den framför allt apelsin och mango. Båda våra döttrar, nio och elva år, tyckte om den :)

Grönkål är supermat i alla bemärkelser. Den innehåller massor av vitaminer och mineraler och är väldigt bra för immunförsvaret. Den är bakteriedödande, blodsockersänkande och renande för bland annat levern. Kålväxter har dessutom visat sig motverka cancer i matsmältningsorganen, men även bröstcancer och lungcancer.

 

2 reaktioner till “Grön supersmoothie

 1. Nu är ja troligen en av få som faktiskt gillar grönkål på riktigt alltså, liksom spenat.
  Älskar smoothies, men grönsaksvarianter har jag svårt för. Vet inte varför faktiskt. Har druckit mig genom alla juice-varianter hos Joe & the Juice här i stan, men aldrig testat deras grönsakssmoothies. som också innehåller gönkål Kanske dags att testa!

  Gillad av 1 person

 2. Gott och nyttigt! Håller med om att det är så mycket godare och enklare att få i sig vitaminerna genom en drink! Om du inte redan har en så köp en råsaftcentrifug. Då kan du köra äpplen, morötter, rödbetor etc. Och sen kan man ha juicen till bas och blanda i grönkål, bär, bladspenat eller vad man vill ha.
  När vi var i Sydamerika hela förra sommaren åt vi fruktsallad till lunch 9 dagar av 10. Det har jag fortsatt med hemma, fast inte riktigt lika ofta. Eller som igår kväll när jag var borta på jobb, då tar jag en fruktsallad med i bilen, enkelt och gott. Gör jag en stor fruktsallad och det blir över så mixar jag ner den i nästa fruktjuice.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.