Vi firar jul i dagarna fyra

klä granen (3)

Alla hjälps åt att klä granen. Patrik sätter upp belysningen och sedan placerar jag och barnen ut julgranskulor, polkagrisstänger, gunghästar och andra dekorationer. Sist hänger vi upp glittret. Musiklistor med julmusik är laddade på Spotify, och dem kör vi varje dag fram till jul. Vi provsmakar julgodiset, många gånger.., och dricker glögg och äter hembakade pepparkakor och lussekatter. Lussekatterna brukar vara slut långt innan jul…
.

dan före dan

Dan före dan… Granen är klädd, matsalsbordet dekorerat och dukat och julstrumporna upphängda. Nu är det bara att vänta på att det skall bli dags att gå och lägga sig, så att det snabbt blir morgon.
.

dramatisk himmel

När jag kommer ut till hästarna tidigt på julaftonens morgon, möts jag av den här vackra himlen. En fin start på en julhelg som kanske blev den allra bästa någonsin. Vi har haft det så lugnt och skönt och väldigt mysigt tillsammans med familj, släkt och vänner.
.

julgran 2

När barnen vaknar ligger det julklappar i julstrumporna och under granen. De försöker lista ut vilka paket som är till dem, och vad rimmen kan betyda.
.

julfrisyr

Bella får en fin Audrey Hepburnfrisyr som passar till nya klänningen och örhängena. Att ha en sofistikerad stil är kul ungefär en halv dag…
.

bella...

… sedan är allt som vanligt! ;)
.

shelly (2)

Julklappsutdelning med Shelly i Miltons famn.

Från oss får Milton bland annat en mössa och en hoodie med parkourtryck, där jag rimmat så här:

Nu kommer det att synas vad du gillar,
för denna är för sportiga killar!
När man hoppar från räcken och tak,
då behövs en riktigt cool sak!
Den passar väl inte för fest och glamour,
och inte heller på någon golftour –
nej, här handlar det om …….!
.

 

nattfodring

Dags att nattfodra hästar och höns dessa juldagar. Perfekt med en stor overall när man har klänning – bara att kliva i, varmt och skönt. Pannlampan jag hade när jag red på kvällarna kommer väl till pass när det är becksvart utomhus. Alice och Shelly är ivriga att följa med!
.

julbock snö

På kvällen den sista juldagen kommer snön som många väntat på. Det blir betydligt kallare. Från att ha varit + 13 grader under julafton och juldagen, blir det plötsligt – 10 grader. Så avslutas en härlig julhelg. Nu planerar vi för nyår :)

Ha en fin kväll!

 

 

En reaktion till “Vi firar jul i dagarna fyra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.