Vad är du sugen på att läsa just nu?

I den här veckans bokbloggsjerka undrar Annika: Vad är du mest sugen på att läsa just nu?
.

boktrave 2

Jag är otroligt sugen på att läsa böcker överhuvudtaget just nu! Både facklitteratur, som jag faktiskt också behöver läsa för mitt avhandlingsämne, som till exempel Islamiska staten av Loretta Napoleoni, och skönlitterära böcker som Domaren av Ian Mcewan. Men även böcker i genren psykologi, som boken Själv: kraften i egentid av Linus Jonkman

Det ligger boktravar överallt i vårt hus, eftersom både vi vuxna och barnen läser mycket. Det är på sätt och vis bra att de inte kommer in i bokhyllorna, då ser man dem och de blir lästa.
.

boktrave 1

Jag vill även läsa om hur vi kan göra våra egna odlingslådor, odla egna frukter, bär och grönsaker och om hur man kan förvara dem i vår jordkällare. Här ser ni en bråkdel av alla våra trädgårdsböcker… På den översta bilden ligger en litet annorlunda bok som jag måste sätta igång att läsa med det snaraste, nämligen boken Gödsel: om trädgårdens näringsliv av Tina Råman. Vi har ju både hästar och höns, och jag behöver veta hur man kan skapa det där berömda kretsloppet, utan att ta död på växterna.
.

superlunch

Och jag vill läsa kokböcker, bland annat Lotta Lundbergs humoristiska och väldigt inspirerande kokbok: Om jag var din hemmafru: eller hur man får en vardag att smaka som en lördag. Den skall jag berätta mer om i ett eget inlägg, jag skrattade högt redan när jag läste inledningen!

Vad är du sugen på att läsa just nu?

Här svarar många andra på den frågan. Klicka in och få massor av tips och inspiration!

30 reaktioner till “Vad är du sugen på att läsa just nu?

 1. Just det, bra att du talade om odling, jag måste ta och läsa Gatsmart odling innan säsongens stadsodling sparkar igång.

  Du verkar ha ett intressant avhandlingsämne, berätta mer :-)

  Gillad av 1 person

 2. Härligt att vara sugen på så mycket :) Jag har funderat på att ha en hylla specifikt med olästa böcker, men jag vågar inte flytta om för mycket eftersom jag inte kommer hitta något. Bokhögar fungerar bra.

  Gillad av 1 person

 3. Vad vore livet utan böcker. Bra idé att inte sätta in dom i bokhyllan, för då kan dom glömmas bort och damma igen. Bättre att placera dom framme på lämpliga stället.
  Önskar dig en fin helg !
  Kram från Marie

  Gillad av 1 person

 4. Först och främst – tack för din personliga och så himla ärliga kommentar hos mig angående att känner igen personer – eller rättare sagt inte känna igen dom;-)

  Å när jag läser ditt inläggom böcker så börjar jag kallsvettas. Läser nästan bara deckare då jag slipper tänka, vilket jag gillar:-) Å om du är sugen på trädgårdsidéer så är det ju Trädgårdsmässan i Älvsjö i helgen…;-)

  Gillad av 1 person

 5. jag känner igen det där med bokhögarna! och att vilja läsa allt på en gång och hela tiden och av alla slag. Om jag var din hemmafru är så fin och bra och rolig. Pingvinboken ligger högt på min TBR – lista . Jag lät dig gå börjar jag bli nyfiken på

  Gillad av 1 person

 6. Jag drömmer om att ha ett eget bibliotek! Och den kan nog bli en sanning – den dagen barnen flyttat… Vilket ju kommer dröja eftersom den minsta är ett – Hahahhaha! Men men, den som väntar på något gott. Jag har just läst Gardet av Staffan Malmberg, som var mycket läsvärd! Annars är det alltid en Diana Gabaldon som ligger framme för läsning, just nu Snö och aska… Jag inser dock att jag är oerhört mainstream när det kommer till böcker 😉

  Gillad av 1 person

 7. Här ligger det oxå en del bokhögar men med yngsta på 1 år så ligger de på högrehöjder för han läser böcker så hårt :) Men visst är det trevligt med böcker i hemmet, det ombonar bra!

  Gillad av 1 person

  1. Jag förstår dig så väl :) När våra var små älskade de att antingen plocka ut böckerna ur de nedre hyllorna i bokhyllan, en efter en. Eller skjuta in dem och förstöra hela ordningen. För ettåringar passar det bäst med hårda, tuggvänliga sidor :)

   Gilla

 8. Härligt med boktravar runt om i huset! Jag gjorde nyligen en rensning här hemma och fick in de mesta av böckerna i bokhyllorna vi får se hur länge de blir där :)
  Ha en fin helg!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.