Skip to content

Vad är du sugen på att läsa just nu?

22 april, 2016

I den här veckans bokbloggsjerka undrar Annika: Vad är du mest sugen på att läsa just nu?
.

boktrave 2

Jag är otroligt sugen på att läsa böcker överhuvudtaget just nu! Både facklitteratur, som jag faktiskt också behöver läsa för mitt avhandlingsämne, som till exempel Islamiska staten av Loretta Napoleoni, och skönlitterära böcker som Domaren av Ian Mcewan. Men även böcker i genren psykologi, som boken Själv: kraften i egentid av Linus Jonkman

Det ligger boktravar överallt i vårt hus, eftersom både vi vuxna och barnen läser mycket. Det är på sätt och vis bra att de inte kommer in i bokhyllorna, då ser man dem och de blir lästa.
.

boktrave 1

Jag vill även läsa om hur vi kan göra våra egna odlingslådor, odla egna frukter, bär och grönsaker och om hur man kan förvara dem i vår jordkällare. Här ser ni en bråkdel av alla våra trädgårdsböcker… På den översta bilden ligger en litet annorlunda bok som jag måste sätta igång att läsa med det snaraste, nämligen boken Gödsel: om trädgårdens näringsliv av Tina Råman. Vi har ju både hästar och höns, och jag behöver veta hur man kan skapa det där berömda kretsloppet, utan att ta död på växterna.
.

superlunch

Och jag vill läsa kokböcker, bland annat Lotta Lundbergs humoristiska och väldigt inspirerande kokbok: Om jag var din hemmafru: eller hur man får en vardag att smaka som en lördag. Den skall jag berätta mer om i ett eget inlägg, jag skrattade högt redan när jag läste inledningen!

Vad är du sugen på att läsa just nu?

Här svarar många andra på den frågan. Klicka in och få massor av tips och inspiration!

30 kommentarer leave one →
 1. jozebelle permalink
  27 april, 2016 10:55

  Hejsan

  Jag har precis börjat läsa Kallentoft, så precis att jag inte har något att komma med.

  Liked by 1 person

 2. 25 april, 2016 06:58

  Just det, bra att du talade om odling, jag måste ta och läsa Gatsmart odling innan säsongens stadsodling sparkar igång.

  Du verkar ha ett intressant avhandlingsämne, berätta mer 🙂

  Liked by 1 person

 3. 23 april, 2016 07:21

  Själv så är jag sugen på att fortsätta läsa Nikkis Dagbok #6 och också Dagbok för alla mina fans Gregs Bravader 😀

  Liked by 1 person

 4. 23 april, 2016 06:49

  Härligt att vara sugen på så mycket 🙂 Jag har funderat på att ha en hylla specifikt med olästa böcker, men jag vågar inte flytta om för mycket eftersom jag inte kommer hitta något. Bokhögar fungerar bra.

  Liked by 1 person

 5. 23 april, 2016 05:51

  Vad vore livet utan böcker. Bra idé att inte sätta in dom i bokhyllan, för då kan dom glömmas bort och damma igen. Bättre att placera dom framme på lämpliga stället.
  Önskar dig en fin helg !
  Kram från Marie

  Liked by 1 person

 6. 22 april, 2016 09:38

  Först och främst – tack för din personliga och så himla ärliga kommentar hos mig angående att känner igen personer – eller rättare sagt inte känna igen dom;-)

  Å när jag läser ditt inläggom böcker så börjar jag kallsvettas. Läser nästan bara deckare då jag slipper tänka, vilket jag gillar:-) Å om du är sugen på trädgårdsidéer så är det ju Trädgårdsmässan i Älvsjö i helgen…;-)

  Liked by 1 person

 7. 22 april, 2016 08:12

  Det finns så mycket intressant som man vill läsa.

  Liked by 1 person

 8. 22 april, 2016 07:34

  Trädgårdsböcker passar väl bra.

  Liked by 1 person

 9. 22 april, 2016 07:23

  Jag ser också fram emot att läsa Jonkmans bok. Jag tyckte mycket om hans förra bok. Jag har inte heller bokhögar hemma men däremot har jag mina olästa samlade på ett ställe där inga lästa böcker finns.

  Liked by 1 person

 10. 22 april, 2016 06:54

  Jag lät dig gå är jag nyfiken på!

  Liked by 1 person

 11. 22 april, 2016 06:47

  jag känner igen det där med bokhögarna! och att vilja läsa allt på en gång och hela tiden och av alla slag. Om jag var din hemmafru är så fin och bra och rolig. Pingvinboken ligger högt på min TBR – lista . Jag lät dig gå börjar jag bli nyfiken på

  Liked by 1 person

 12. 22 april, 2016 05:37

  Jag vill verkligen läsa….. Men nu har det tagit stopp. Inget verkar intressant…..

  Liked by 1 person

 13. 22 april, 2016 04:16

  Jonkmans bok vill jag läsa!

  Liked by 1 person

 14. 22 april, 2016 04:03

  Härligt med böcker sådär! Fast högarna kanske jag inte skulle klara 😉

  Liked by 1 person

 15. 22 april, 2016 02:27

  Det finns så många böcker man vill läsa. 🙂

  Liked by 1 person

 16. 22 april, 2016 12:18

  Jag drömmer om att ha ett eget bibliotek! Och den kan nog bli en sanning – den dagen barnen flyttat… Vilket ju kommer dröja eftersom den minsta är ett – Hahahhaha! Men men, den som väntar på något gott. Jag har just läst Gardet av Staffan Malmberg, som var mycket läsvärd! Annars är det alltid en Diana Gabaldon som ligger framme för läsning, just nu Snö och aska… Jag inser dock att jag är oerhört mainstream när det kommer till böcker 😉

  Liked by 1 person

 17. 22 april, 2016 12:14

  Härlig böcker du har på gång. 🙂 Jag har också boktravar överallt. Men det är mysigt. Aldrig fel att var omgiven av böcker 🙂

  Liked by 1 person

 18. 22 april, 2016 10:56

  Härligt när lusten att läsa infinner sig. Känner också det nu, det kanske är vårsolen som ger extra energi. 🙂

  Liked by 1 person

  • 22 april, 2016 11:18

   Ja, så kan det nog vara. För min del är det mer ett enormt stort uppdämt behov som gör att jag bara vill läsa, läsa

   Gilla

 19. 22 april, 2016 10:27

  Det finns så många böcker som kan bli valda härnäst 🙂 Den där boken om självhushållning skulle jag också vilja ha i mina hyllor 🙂 Hoppas du uppskattar din kommande läsning!

  Liked by 1 person

 20. 22 april, 2016 09:54

  Här ligger det oxå en del bokhögar men med yngsta på 1 år så ligger de på högrehöjder för han läser böcker så hårt 🙂 Men visst är det trevligt med böcker i hemmet, det ombonar bra!

  Liked by 1 person

  • 22 april, 2016 10:07

   Jag förstår dig så väl 🙂 När våra var små älskade de att antingen plocka ut böckerna ur de nedre hyllorna i bokhyllan, en efter en. Eller skjuta in dem och förstöra hela ordningen. För ettåringar passar det bäst med hårda, tuggvänliga sidor 🙂

   Gilla

 21. 22 april, 2016 09:46

  Lotta Lundgren är ju underbar! Ser även Jag lät dig gå i en hög, och den är jag sugen på – har sett den på flera ställen de senaste dagarna 🙂

  Liked by 1 person

 22. 22 april, 2016 09:37

  Tack för tipset om pingvinboken – låter faktiskt lovande!!!!

  Liked by 1 person

 23. 22 april, 2016 08:28

  haha, fina högar! 🙂

  Liked by 1 person

 24. Lottisen permalink
  22 april, 2016 08:26

  Härligt med boktravar runt om i huset! Jag gjorde nyligen en rensning här hemma och fick in de mesta av böckerna i bokhyllorna vi får se hur länge de blir där 🙂
  Ha en fin helg!

  Liked by 1 person

 25. Fialia permalink
  22 april, 2016 08:21

  Oj, det var en hel del! Hoppas du får tid att läsa allt😊 trevlig helg!

  Liked by 1 person

 26. 22 april, 2016 08:19

  Ha ha, jag (och sambon) skulle nog bli tokig om det låg bokhögar överallt 🙂

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: