Helgbilden v. 16 – Lugnt och skönt

fame trött

I helgen knockades jag ordentligt av trötthet. Helst hade jag gjort som Fame, kurat ihop mig i sängen och omväxlande sovit och läst böcker. Men på lördagar har Bella och Jackie veckans andra danslektion, så vi pallrade oss iväg. (Notering till mig själv: boka inte in några som helst aktiviteter på helgerna nästa termin, vi vill gå omkring i pyjamas hela helgerna och bara ta det lugnt!)
.

bok jag lät dig gå

Medan jag väntade på tjejerna som dansade, läste jag ut Domaren, av Ian McEwan. En väldigt intressant och tankeväckande bok om en domare som måste fatta beslut i ett fall där en snart 18-årig pojke av religiösa skäl vägrar ta emot blodtransfusioner som ett led i behandlingen mot aggressiv leukemi. Recension kommer här i bloggen. Väl hemma igen började jag läsa Jag lät dig gå, av Clare Mackintosh. Jag har bara läst halva boken än, men jag inser redan nu att den kommer att vara en av vårens favoriter för mig.
.

kalas

På söndagen insåg jag att jag måste ta tag i Jackies inbjudningskort till kalaset hon skall ha nästa helg. Jag gör sällan kort, det är nästan bara till tjejernas kalas som det händer, men då blir det massproduktion istället… Hela klassen skall bjudas, vilket innebar 14 kort. Det var bara att fundera ut en design, ta fram färgglatt material och köra på. Det där med perfekt färgmatchning brukar jag inte bry mig om när det gäller kort till barn, eller till vuxna med barnasinnet kvar. Färgglatt blir nästan alltid snyggt med färgglatt ;)
.

kalas 2

De ser inte helt lika ut, men har samma design. Dubbla kort med inbjudan skriven inuti kortet. Mönstrat papper ovanpå stommen, ett spetsband, tårtpapper, en tillklippt vimpel, utstansade ballonger som jag fäste snören vid, så att det ser ut som de lyfter, några blommor och pins och så skriva ut och fästa ordet kalas. Efter tre timmar var de 14 korten klara. I dag skall Jackie dela ut dem i klassen, hoppas att kompisarna blir glada.
.

pion

Det är april, och med det aprilväder. Ena stunden är det ljummet och skönt, andra haglar det och vinden viner runt husknuten. Men våren kämpar på, så här långt har till exempel en av våra pioner kommit.
.

löjtnantsjärta

Och så här långt har vårt Löjtnantshjärta kommit. I helgen skall det bli härligt väder igen, + 13 grader här i våra trakter, så på lördag är det nog dags att rensa upp i rabatterna och jordförbättra med brunnen hästgödsel. Men det är då det, nu skall jag återvända till Europarådets ramkonvention om skydd för nationella minoriteter.

Hoppas ni får en fin vecka ♥

.

 

23 reaktioner till “Helgbilden v. 16 – Lugnt och skönt

 1. Hoppas att helgens kalas blev precis lika toppenbra som dina inbjudningskort! Vädret kunde väl ingen klaga på?
  Intressanta böcker du skriver om, jag blir så lässugen …

  Gillad av 1 person

 2. Vilka fantastiskt fina kort du gjorde!! Impad av alla som kan scrapbooka så fina saker! Hoppas kalaset blev lyckat! Och det låter ändå ganska skönt att sitta och läsa medan du väntade på tjejerna. Tänk jag saknar den där tiden när man var iväg på minst två matcher varje helg, innebandy, fotboll och hockey. Full fart och jätteroligt :) Kom precis hem från Göteborg och där blommade löjtnanshjärtan redan. Våra ser ut som dina. Ja nu hoppas vi på värme till helgen. Kom en dm snö när vi åkte hem nu på eftermiddan.
  Sv: Nej inte blir det galopp hela tiden när mannen springer med. Så mycket skog hos oss, så mycket skritt, och sen lite trav och galopp emellanåt :) Ibland är han före oss och ibland är vi före honom men oftast håller vi ihop :)

  Gillad av 1 person

 3. Säkert en intressant bok det där och jag skall notera den. Vilka vackra och inbjudande kort du har gjort. Du är en fena på detta och så mycket annat vad jag har förstått. Själv är jag nästan lite lat nuförtiden. Jag är pensionär och har inga måsten längre utan kan göra som jag vill med det mesta. Jag önskar dig en fin vecka och njut

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket :) Jag har alltid gillat pyssliga saker, som att fota, laga mat, göra dekorerade kort m.m., men om någon är lat så är det jag :o Jag drivs av att det är så mycket som är roligt, men å andra sidan finns det knappt något skönare än att ligga i soffan och läsa en bra bok :)

   Gilla

 4. Hmmm, en bok till jag nog skulle kunna gilla, har börjat skriva en boktipslista i min kalender. Söta inbjudningskort som vart färgglada och det är nog alltid härligt.

  Hoppas allt går bra på kalaset!

  Gillad av 1 person

 5. Det sprudlar av liv i detta inlägg.
  Skulle bli jätteglad att få ett sånt inbjudningskort till en fest :-)
  – Jag tänker också sådär, att boka inget på helgen utan man vill bara slappa och ta´t lugnt…men för mig funkar det ändå inte. Måste ha något inbokat.
  /Kiki

  Gillad av 1 person

 6. Inbjudningskorten blev verkligen jättesnygga! Färgglatt funkar alltid! De blev garanterat uppskattade av de tilltänkta gästerna. Jag förstår dig helt, det är så otroligt skönt när helgerna är helt obokade och man kan skrota runt helt efter eget tycke och göra det man vill – eller ingenting alls.

  Gillad av 1 person

 7. Vilka fina kalasinbjudningar! Som små gåvor i sig!
  Kollade upp ”Jag lät dig gå” – har läst om den och tänkt att den nog faktiskt skulle kunna vara något. Nu blev jag ju sugen på den när jag läst vad du tycker :) Väntar till pocket kommer ut …. om jag orkar. Den kommer tydligen inte ut som pocket förrän i januari ;) Men – jag är ju SÅ dålig på att låna böcker … Får kanske öva på det!
  Kanske kan du boka in några pyjamashelger i almanackan. Bokade dagar kan man ju inte göra något annat – och även mys kan bokas in ;)

  Gillad av 1 person

 8. Tack för boktipset. Blir imponerad av jobbet du har lagt ner på korten.
  Kan inte låta bli att tipsa om boken Fortfarande Alice av Lisa Genova, gripande berättelse om en kvinna som får Alzheimer när hon bara är 50

  Gillad av 1 person

 9. Vilket jobb du lagt ned på korten ! Men så fina alla blev ! Nu blev jag påmind om den boken
  ”jag lät dig gå” som står på min önskelista.
  Önskar dig en fin fortsatt vecka !
  Kram

  Gillad av 1 person

 10. Du har då inte haft tråkigt under helgen. Å det var bara Fame som sov bort åsynen av snö, hagel och regn. Smart katt!

  Vad du är pysslig! Helt fantastiska kort du åstadkommit! Men jag gissar att du är glad att klassen inte har 30 elever;-)

  Å de första röda blommorna trodde jag var rabarber…

  Tack för väderrapporten också 13 grader låter betydligt roligare än 5-6 grader:-)

  Gilla

 11. Jag känner så väl igen det du skriver! Det är så mycket som ska hinnas med om helgerna men ibland är det väldigt skönt att bara få gå omkring i pyjamas och ta det lugnt. Jättefina inbjudningskort, vilket jobb du har lagt ner, kan tänka mig att gästerna blir jätteglada!
  Ha en fin vecka!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.