Recension: Nikkis dagbok # 6, av Rachel Renée Russell

bella läser Nikkis dagbok

Mitt betyg: 4/5

Antal sidor: 340
Utgivningsdatum: 2016-03-18
Förlag: Modernista
ISBN: 9789176458587
Illustratör: Rachel Renée Russell
Finns att beställa hos Bokus och Adlibris

Isabellas recension på Instagram

 

I den här sjätte delen av Nikkis dagbok får Nikki kärkramp när Brandon, killen hon är hemligt kär i, bjuder ut henne på Crazy Burger – en dejt! Nikki börjar hoppas på att han vill gå med henne på årets största dans. Det är fortfarande gott om tid att fråga honom. OMG – tänk om han säger ja?! OMG – tänk om han går dit med MacKenzie istället, ärkerivalen?!!!

Precis som i de tidigare böckerna är det lätt att känna igen sig i de litet äldre barnens och tonåringars berg- och dalbana, med snabba kast mellan glädje och oro, pinsamheter, misstag och succéer. Berättelsen kommer så bra till sin rätt när den kombineras med författarens otroligt charmiga illustrationer. Allt skildras med en stor portion humor, som får även mig som vuxen att småle gång på gång. Det jag numera skulle tycka var bagateller, får enorma proportioner i Nikkis liv, precis så som det var när man var fjorton år och en blick inte bara var en blick, utan så mycket mer. Exakt vad den innebar var däremot oftast oklart ;)

Våra barn, som nu är 10 och 11, har sträckläst alla böckerna i serien. Det är lätt att förstå varför, jag hade också älskat de här böckerna när jag var barn. Böckerna är som en mix av en spännande barnbok och serietidning och väldigt lättlästa.

Nu väntar tjejerna på nästa del i serien, som finns i bokhandlarna i slutet av juli.

Ps. Ett tips! Jag är övertygad om att de här lättlästa och charmiga böckerna kan väcka läslusten till liv även hos de mest läsovilliga barn :)

 

 

2 reaktioner till “Recension: Nikkis dagbok # 6, av Rachel Renée Russell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.