Myser med deckare från 50-talet

HK Rönblom

Fortfarande en veckas ledighet kvar att skrota runt på och ladda inför nästa vecka. En sådan här mulen och ruggig dag passar det bra att börja läsa den här serien, om historikern, läroverksläraren och amatördetektiven Paul Kennet. Jag älskar omslagen till böckerna. De andas verkligen 50-tal, och det passar ju så bra till just de här böckerna som utspelar sig under 50- och 60-talen. Författaren H-K Rönblom ansågs vara en av de fyra främsta kriminalförfattarna i Sverige fram till sin död i mitten av 60-talet. Till skillnad från i dag, var inte fokus på makabra mord, utan på att med tankens kraft lägga pusselbit till pusselbit för att slutligen lösa gåtan. Nu kommer böckerna i nyutgåva och jag ser verkligen fram mot att läsa dem.

Recensioner av de här två första böckerna i serien kommer här i bloggen om ungefär två veckor, den 26 augusti.

 

8 reaktioner till “Myser med deckare från 50-talet

  1. Absolut värt att läsa de gamla deckarna som uttrycker sig på ett annat sätt och inte så blodigt heller. Titlarna ska jag helt klart lägga på minne men först läsa dina recensioner sen.
    Ha en bra fortsatt ledig vecka !

    Gilla

  2. Jag älskar gamla deckare. Det är en viss charm över skrivandet. Ett annat sätt att måla upp berättelsen än hur det är nu när det ska vara så blodigt, makabert och rått som möjligt för att trigga igång läsarna.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.