Bokbloggsjerka v. 33 – Tema: lärande

I veckans bokbloggsjerka ställer Annika följande fråga:

Känner du till någon bok i skolmiljö som du kan rekommendera, eller kan du ge exempel på en karaktär som innehar ditt drömyrke eller har du ”bokliga” erfarenheter av lärande på annat sätt?

 

 

i hyllan
Recensionsexemplar för augusti månad 2016

 

Det temat passar ju bra, eftersom jag just nu läser de två första böckerna i serien om historikern och läroverksläraren, tillika amatördetektiven, Paul Kennet. Recensioner kommer nästa fredag, men jag kan redan nu berätta att jag tycker väldigt mycket om de här böckerna. Författaren H-K Rönblom var filosofie doktor och arbetade som redaktör på flera tidningar. I mina recensioner skall jag berätta mer om hur hans yrkesroll avspeglar sig i böckerna, men jag kan ju säga så mycket i alla fall, att det är väldigt njutbar läsning.

Deckarna om Paul Kennet ingår i traven med böcker som vi fått den här månaden, och som jag kommer att recensera här i bloggen. Och nu slår det mig, att Nikkis dagbok ju också hamnar inom veckans tema. Numera läser våra barn också väldigt mycket, och Isabella har ett konto på Instagram där hon recenserar barn- och ungdomsböcker. Det innebär att jag läser en del barn- och ungdomsböcker också som ni ser i boktraven. Det är också en typ av bokligt lärande tycker jag. Och jag får inte glömma En nästan sann historia av Mattias Edvardsson. Hans bok hamnar ju verkligen inom temat, eftersom den handlar om en skrivarutbildning på Lunds universitet som slutar med ett ouppklarat författarmord. Och visst är väl även den översta boken i månadens boktrave en bok om lärande – Hur du blir parisisk var du än är!

Fler som deltar i bokbloggsjerkan hittar du här.

Ha en fin fredagskväll!

 

29 reaktioner till “Bokbloggsjerka v. 33 – Tema: lärande

  1. Oj vad ni läser! Gillar att läsa men om jag läser på kvällen kan jag inte somna så tar mig sällan tid att läsa på dagarna.
    Vi verkar dela intresset att resa! Ja ni har ju sett liknande landskap i USA som vi såg i Kanada nu. Det är så berikande att ta del av andra länder och deras kulturer. Man träffar så mycket trevligt folk överallt. Tror absolut du vågar göra en sån här resa! Bara att sjunga och prata så slipper ni björnar. Oj vad jag njöt i morse i svampskogen när jag gick helt ensam och helt tyst!

    Liked by 1 person

  2. För det första vill jag tacka dig så jättemycket för din långa och otroligt fina kommentar:-)

    Å i din bokhög hittar jag tre böcker som jag skulle vilja läsa. Det är ju faktiskt tack vare dig att mina absoluta favo författare just nu är Cilla och Rolf Börjlind. Sov du lila videung är den som är kvar nu, men jag väntar tills den kommer ut som pocket.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.