Spännande böcker i brevlådan var och varannan dag

monogram 2

Den första delen om amatördetektiven Paul Kennet läste jag ut i dag. Vilken märklig, humoristisk och fantastisk läsupplevelse det var! I morgon skall jag fortsätta med den andra delen, den som Fame sitter och vaktar här på bilden ;) Jag skulle vilja berätta om böckerna redan nu, men får vackert vänta tills nästa fredag när det är officiellt recensionsdatum. Titta gärna in då!

Brevbäraren kommer med bokpaket med höstens nyheter var och varannan dag, det är som julafton varje gång!

 

6 reaktioner till “Spännande böcker i brevlådan var och varannan dag

 1. Verkligen kul och man är så förväntansfull när man går och väntar på att böckerna ska ramla ner i brevlådan. Sedan är det knappt man kan vänta med att få börja läsa. Lätt att man skjuter annat åt sidan då och vips så har man glömt att klockan går :)

  Gilla

 2. Jamen, man tackar – för böckerna som ramlar ner hos dig var och varannan dag alltså. Är du med i en bokklubb eller?! Jag brukar köpa böckerna i bokhandeln, men skulle inte ha nå’t emot att få hem dom gratis (eller inte) i brevlådan;-)

  PS. Det märks att du är hemmafru. Du kan läsa böcker hela dagarna. Jag är panschis, är inte hemma hela dagarna, lagar inte mat heller, för det är maken som sköter den delen till 60 procent), men jag frågar mig ändå hur du hinner med barn, höns, hästar, hus med mera och läsa alla böcker. Jag vet inte ens hur jag hann med att jobba;-) DS.

  Gilla

  1. Visst är det fantastiskt att det bara ramlar in bra böcker hela tiden ;) Det här är något helt nytt för mig, som jag lärt mig genom att läsa bloggar. Jag googlade på någon bok, hittade till en bokblogg och läste om ”recensionsex”, som jag inte förstod hur det fungerade. Den världen kände jag inte alls till, så jag googlade runt och insåg att man kan höra av sig till förlagen och be att få läsa nyutkomna böcker om man som motprestation recenserar böckerna. Jag som älskar att läsa, att analysera texter och att skriva om dem testade, och fick napp. Så nu kan jag se fram mot en hel trave med böcker (och några e-böcker) under hösten och vintern.

   Hur jag blev hemmafru är en lång historia, jag skall försöka göra den kort. Det började med att Patrik och jag var familjehem till barn på helgerna och sedan också i veckorna under nio års tid, och jag var även kontaktperson till tonårstjejer. När vi fick veta att det konstant (nu är det väl ännu fler) bor ca 40 barn på institutioner (modern motsvarighet till barnhem) bara i Stockholmsområdet, så bestämde vi oss för att inte skaffa biologiska barn, utan bli familjehem istället.

   Jag undervisade på juristlinjen i Uppsala och hade publicerat min första bok (http://www.regeringen.se/contentassets/5bae04060be04befb4ff87fff771d867/diskrimineras-invandrarforetagen-i-sverige), när vi fick frågan om vi ville bli familjehem till en sexmånaders flicka. Jag avslutade alla mina uppdrag på universitetet och blev mamma till Isabella. Men jag kunde ju inte vara bara mamma, med min energi ;) Så jag startade ett företag som som växte så snabbt att jag knappt hann med, och samtidigt var jag grenledare för distansritt Stockholm, tränade och tävlade min arabhäst ett par timmar varje dag, förutom att jag gjorde allt det jag gör nu, lagar mat m.m.

   Efter ett år fick vi frågan om vi ville bli familjehem till en till flicka som var bara två månader, Jacqueline. Jag försökte hinna med både företaget och två små barn + hem och hushåll, och skrev för universitetet samtidigt. Sov tre timmar per natt ungefär under ett års tid. Det gick förstås inte i längden, jag fick problem med blödande magsår, ojämn hjärtrytm, gula ögonvitor och röda blemmor som dök upp i ansiktet. Konstigt… ;) , så motvilligt sålde jag hästarna och företaget och blev mamma på heltid istället. Jag skall skriva klar min bok som legat här och väntat i många år nu, men jag måste fortfarande kunna arbeta hemifrån en del när jag så småningom skall ut på arbetsmarknaden igen, eftersom barnen måste skjutsas till och från skolan och till aktiviteter eftersom vår lilla skola lades ned och det är 1,5 mil enkel resa till deras skola.

   Lång historia, men så gick det till när jag blev det bästa som hänt mig, mamma till Bella och Jackie :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.