Ruggigt (268/366)

djupgraven 2

Jag tycker att det är väldigt roligt att försöka fota böckerna jag recenserar så att bilderna förmedlar känslan i boken. För att fota Isabella, med den första delen i rysarserien av Viveca Sten och hennes dotter, hittade jag en plats innanför ett fönster i en gammal vitkalkad lada. Jag gillar hur ljuset kommer in från fönstret till vänster. Bella har dragit upp luvan på tröjan för att ge mer vit färg i bilden, och så är fönsterkarmen avflagad vit. Efteråt har jag ökat kontrasten för att skapa litet spöklik känsla med de bleka färgerna hos Bella , samtidigt som boken syns tydligt.

För övrigt trodde jag att hösten var här, men det var fel. I dag var det 26 grader här i Roslagen, och tydligen skall värmen stanna hela nästa vecka också. Det kan man leva med ;)

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

14 reaktioner till “Ruggigt (268/366)

 1. Gillar verkligen din bild och att läsa hur du tänkte för att skapa den där rätta känslan. Tycker du lyckades väldigt bra.

  26 grader i Roslagen !! Wow, håll tummarna för att september också blir en fin månad för då flyger jag till Stockholm. Dags att förnya passet men även gå i den där ”blåbärskogen” ;-) Har även några andra teman i bakhuvudet som jag kanske kan lösa ”därhemma” :-)

  Gillad av 1 person

  1. Jag lovar att hålla tummarna för en varm och skön höst! I dag blev det dock helt annat väder än i går, mulet och regnigt, så jag räknar sommaren som över nu och hoppas istället på en lång höst och en kort vinter :)

   Gillad av 1 person

  1. Tack, vad kul att du gillar den! Jag ville få en litet spöklik känsla över bilden, samtidigt som boken måste synas ordentligt eftersom jag tänker använda den till min recension senare. Att fota böckerna är ju halva nöjet med att lägga upp recensioner :)

   Gillad av 1 person

 2. Två flugor i en smäll om man säger så. Bokrecension och 365 foton. Åsså kan du experimentera lite också. Gillar Viveka Stens böcker, men i den här bilden drogs mina ögon direkt till Bellas fint målade naglar:-) Nej, jag blir nog aldrig en fotospecialist;-)

  Gilla

  1. Du ser detaljerna helt enkelt :)

   Det är faktiskt extra kul att fota böckerna vi läser, jag kan inte sätta fingret på varför, men så är det i alla fall. Jag har inte hunnit läsa den här boken än, men måste hinna det innan början av september, då skall recensionen vara klar.

   Gilla

  1. Jag får skäll för det hela tiden ;) Men typiskt nog bara för att jag skrev att det i n t e kände som höst i går, så blev det höstkänsla i dag. Men det gör inte mig någonting, jag har böcker att läsa :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.