Söndagens smakbit ur en bra bok

Mari, på den norska bloggen Flukten fra virkeligheten, håller i ett inlägg som brukar återkomma varje söndag, där alla som deltar bjuder på en smakbit ur en bra bok.

Recensioner av båda böckerna kommer i bloggen den 26 augusti!
Recensioner av båda böckerna kommer i bloggen den 26 augusti!

Jag har precis läst ut de båda första delarna i serien om Paul Kennet, nyutgåvor av deckarklassiker från 50-talet, skrivna av H-K Rönblom. De är fantastiskt bra på många olika sätt, framför allt gillar jag att man som läsare ges en möjlighet att själv försöka lösa mordgåtan. Att man sedan drar felaktiga slutsatser och till slut har misstänkt samtliga karaktärer i boken, det är en annan sak ;) Det är dessutom väldigt träffsäkra skildringar av små samhällen och av människorna som lever där. Jag gillar den här beskrivningen:

De satt i ett vardagsrum som var likt andra vardagsrum på trakten med den skillnaden att bokhyllan som hörde till möblemanget innehöll böcker.

Kort och koncist, och man får direkt en bild av hur det här bor en beläst person som skiljer sig från övriga i området, som kanske istället har prydnadssaker i sin bokhylla.

Fler smakbitar ur bra böcker finns här.

12 reaktioner till “Söndagens smakbit ur en bra bok

  1. Blir liiiiiite sugen här faktiskt, även om jag spontant tänker på Agatha Christie’s deckare som jag läste som femtonåring;-)

    PS. Våra bokhyllor innehåller ingenting annat än böcker kan jag säga – i en salig röra dessutom;-) DS.

    Gilla

  2. Hahaha underbart förklarat, hmm kanske att det vore något. Här så har vi lite både och just nu i våra bokhyllor med inslag av dvd filmer och fotoalbum, det blir ju några när man scrappar.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.