Bokbloggsjerka v. 34 – Läser just nu

I veckans bokbloggsjerka ställer Annika frågan: Vad läser du just nu?

Jag har precis läst ut och ägnat halva dagen åt att recensera Hur du blir parisisk var du än är. En väldigt bra bok, jag förstår inte varför det skulle vara så svårt att skriva om den. Kanske för att jag var tvungen att skriva en hård recension i går, av boken Tio lektioner i manlighet, och det paralyserade mitt skrivande.

Recensionsexemplar från Brombergs - stort tack!
Recensionsexemplar från Brombergs – stort tack!

Nu skall jag börja läsa den här boken. Av det jag läst om boken tror jag att det kommer att bli både omskakande och hjärtevärmande. På onsdag är det recensionsdag, då blir det intressant att jämföra vad alla som läst boken kommit fram till.

Vad andra läser just nu får du veta här.

Ha en fin kväll!

13 reaktioner till “Bokbloggsjerka v. 34 – Läser just nu

 1. Svar: Vad roligt att du verkligen gillade Börjlinds serie, jag är helt fast i del två och sen måste jag skaffa nästa :) Jag har verkligen blivit svag för svenska deckare!! :)

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Vad skönt att det faktiskt märks att jag tar uppgiften på allvar. Jag förstår ju att de som skrivit böckerna lagt ned både sin tid och själ i texterna, då vill jag inte slarva. Att skriva hårda recensioner är dock inte alls kul, men är det recensioner man skriver så blir det ju så ibland, annars är det väl snarare boktips man ger.

   Gillad av 1 person

 2. Hoppas den boken är bra och att det inte blir en till besvikelse. Men så är det i bokvärlden, en del bra och andra mindre bra men också riktigt dåliga tyvärr. Förstår ditt tänk när du sklle skriva recensionen av den sämre boken att du ville göra det riktigt noggrant.
  Nu har jag ”hängt” på bokbloggsjerkan så det var kul att jag hittade den sajten hos dig.

  Önskar dig en fin helg !

  Gillad av 1 person

  1. Vad roligt att du också är med! Man får så många bra tips och det är kul att diskutera böcker och läsning. Det finns en väldigt bra bokklubb på Facebook som jag precis gått med i, där det också pratas böcker. Jag gillar hur grundligt böckerna diskuteras, det är så kul när många läst samma bok och att man delar läsupplevelsen med andra. Här är länken: https://www.facebook.com/groups/1472891839627610/
   Nu skall jag titta in hos dig :) Ha en fin dag!

   Gilla

 3. Undrar hur du hinner med att läsa så många böcker. Än mera undrar jag hur du orkar skriva så långa recensioner (föregående inlägg), dessutom under tidspress…

  Gillad av 1 person

  1. Vissa recensioner har jag förberett, och publicerar först på recensionsdagen som kan vara långt fram i tiden. Men jag har förstått att jag läser väldigt snabbt, och så är jag strukturerad när jag läser. Jag viker hörn, stryker under och skriver kommentarer, så jag är förberedd när det är dags att skriva om böckerna. Recensionerna skriver jag innan jag börjar med en ny bok, så glömmer jag ingenting och det blir effektivast.

   De senaste två recensionerna har tagit en evighet att skriva. Det tog musten ur mig att skriva om en bok som jag inte gillade alls. Helst hade jag bara velat sluta läsa och lägga den åt sidan, men har jag fått den så måste jag ju läsa ut den. Och jag tycker att är jag kritisk i negativ mening måste jag vara noggrann med att förklara varför, det är så känsligt att kommentera andras arbeten. Som sagt den boken tog musten ur mig helg, sedan var det som om jag fått skrivkramp. Trots att boken Hur du blir parisisk… var väldigt rolig och bra, gick det ändå trögt att skriva. I helgen skall jag läsa en helt annan typ av bok, hoppas att den är riktigt bra och att skrivkrampen har lossnat..!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.