Frostig (305/366)

honshuset

Någon som längtar till januari och – 25 grader..? Så här såg det i alla fall ut i början av januari i år. Man kan ju försöka inbilla sig att det är lång tid kvar till vintern, men i slutet av november brukar vi här i Roslagen få vinterns första snö, det skulle bli om en månad i så fall. Går tiden snabbare plötsligt, eller är det bara jag som tycker det..?

I morgon bitti, alternativt tidigt på måndag morgon, skall jag ta med mig kameran ut och försöka fota några höstbilder.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

23 reaktioner till “Frostig (305/366)

  1. Ja, så känner jag också. Å andra sidan är i alla alla fall jag bättre nu på att ta till vara på tiden och göra sådan jag verkligen vill och säga nej till sådant jag verkligen inte vill. Vill jag sitta inomhus och läsa en halv dag gör jag det, när jag var yngre kände jag mig stressad över att jag kanske borde städa eller andra så kallade måsten. Nu kan jag strunta i det och ta det senare. Väldigt skönt att utnyttja tiden bättre.

   Tack för väldigt fin kommentar om fotot :)

   Gilla

 1. Underbart vacker bild! Jag älskar det frostiga vita och den faluröda ladan på sidan. Eva skriver att vi hade -30 i tre veckor och det har jag inget minne av fastän vi bor i samma stad… Kanske förtränger det jag inte vill minnas och njuter av det jag vill minnas i stället. ;) Jag gillar alla årstider, men tycker att i kan skipa november, som ofta bara är mörk och kall.
  Då skulle jag gärna vara någonstans där det är varmt och skönt i stället, kanske på Malta som vi alla frestas så av. :)

  Gillad av 1 person

 2. Visst sjutton går tiden snabbare och snabbare…. Det känns som att det blir svårare och svårare att hinna med. Eller har det med åldern att göra… Fast näe, jag är ju bara 28. Stannade liksom kvar där. På pappret står det visserligen något annat men i huvudet är jag 28 kanske 30 och på sin höjd 35 ;) Visst kommer jag ihåg januari och -25!!! Vi var nyss hemkomna från vår resa till Jamaica och det var dags för mig att hoppa i bilen och åka till jobbet. Väl ute på parkeringen klocka 22 när jobbet var slut gick det inte att starta min bil!!! Där stod jag och frös som en tok, frustrerande över min totaldöda bil. Inte ens bärgningskillen fick igång bilen. Tur vi har 2 bilar så det löste sig till det bästa till slut. Nu går bilen som på räls igen. Felet var att bilen gått för lite så batteriet var urladdat… Suck! Trodde inte bilar kunde gå för lite… Ha det gott :)

  Gilla

 3. vacker bild med den röda ladan och allt det vita frostiga. Jag gillar alla årstider nu för tiden. Vill gärna ha vinter och snö, men inga -25, det räcker med -5 så snön ligger kvar och inte töar bort.

  Gilla

 4. Med tanke på att du visar en så väldigt vacker bild från den iskalla vintern så kanske man kan längta iallafall lite men själv föredrar jag nog att se det hela så är på bild och på lite avstånd. :-)

  Gilla

 5. En underbart vacker vinterbild med fina färger! Vintern kan vara mysig på sitt sätt och jag skulle inte vilja vara utan de fyra årstiderna. Men jag föredrar ju vår och sommar! :)

  Gilla

  1. I tre veckor! :o Vi brukar ha några dagar, men högst tre i sträck, med -30 grader. Då är det inte kul. När det blev strömavbrott blev det gaaanska kallt här hemma, trots att jag eldade för fullt i vår kamin. Jag hade min ridoverall, mössa och vantar på mig inomhus och frös ändå. Usch, usch. Hoppas det inte blir så kallt varken hos er eller oss i vinter!

   Gillad av 1 person

 6. Vackert men brrrr! Känner mig inte så sugen på snö och kyla. Fast hellre det än den tid som väntar nu med beckmörker och regn/snöblandat regn innan snön stannar.

  Gilla

 7. Underbart vacker vinterbild med en härlig dimma och ett lika härligt ljus. Vackert med snön och det frostiga på gräset. Mycket snygg komposition genom att ladan är på högersida och naturen resten. Bra jobbat !!

  Näää…jag längtar inte efter varken snö eller kyla. Skulle gott bara vilja ha de andra tre årstiderna. Hmm….ja det där med tiden är ett märkligt fenomen, tycker också tiden går fortare nu när man är äldre. Swish….så är sommaren över och Swish så är hösten över och snart vinter, bbrrrr…….ska vi kanske flytta ner till Anita på Malta…. :)

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad roligt att du gillar bilden! Det räcker gott för mig också med vår, sommar och höst. Förra vintern var helt ok, bortsett från den dagen vi hade strömavbrott och det var -30 grader… Jag var ensam hemma och måste fixa alla huvudsäkringar, hydrofor, varmluftspump, spis och annat som slutade fungera. Inte kul… Jag förfrös hakan och kinderna när jag var tvungen att vara utomhus för att få ordning på allt. Livet på landet… ;) Malta låter bra!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.