Höstläsning

Miss Magic har taggat mig i ett inlägg om hösten och böcker. Hösten är årets nystart för mig, mycket bättre än nyår, så jag blev glad för taggen, tack så mycket! Jag taggar ingen, men den som vill får gärna tagga sig själv och skriva ett eget inlägg med svar på frågorna!

 

Morgondimma över ängarna bakom vårt hus... magiskt...
Morgondimma över ängarna bakom vårt hus… magiskt…


1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten?

Jag ser fram mot att läsa några böcker jag fått från olika förlag, bland annat Linn Ullmanns bok De oroliga. Förutom recensionsböcker vill jag äntligen hinna läsa trilogin om Maj, som börjar med Att föda ett barn. Jag vill läsa litet tyngre böcker också, som Simon Häggströms bok Skuggans lag, en spanares kamp mot prostitutionen, Linus Jonkmans bok Själv, kraften i egentid och David Jonstads bok Jordad, enklare liv i kollapsens skugga.

 

2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan? Och vad var dina favoritämnen?

Sigrid Undsets bok, eller snarare trilogi, Kristin Lavransdotter läste jag på högstadiet. Så fantastiskt gripande, frustrerande och väldigt bra. Överhuvudtaget tyckte jag om böcker om tragiska människoöden under skoltiden. Jag läste även Anne Franks dagbok och Johnny var en ung soldat (Johnny Got His Gun) av Dalton Trumbo. Alla finns fortfarande med på min lista över de bästa böcker jag läst. Mina favoritämnen i skolan var de olika språk jag läste, och jag älskade att skriva uppsatser.

 

3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?

Isabella förra året, när jag sminkade henne som en Zombiebrud
Isabella förra året, när jag sminkade henne som en Zombiebrud

Skräckfilmer undviker jag. Särskilt rysare, sådana där man anar att något kommer att hända och man sitter som på nålar genom hela filmen. Sådana kan jag inte se, jag som bor mitt ute på landet i ett hus från 1894, inga gatlampor, bara mörker runt omkring när solen gått ned. Jag måste våga gå ut till stallet på kvällen med bara en ficklampa, så inga skräckfilmer för mig. Någon riktigt läskig bok har jag nog aldrig läst. Jag tar gärna emot tips på det!

 

4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?

Jag tänker blanda tyngre böcker med feelgood. Förutom de böcker jag nämnde tidigare vill jag hinna läsa Fyren mellan haven av M L Stedman och Kvinnan på tåget av Paula Hawkins, och se filmatiseringarna som kommer på bio. I somras gjorde jag ett nostalgiinköp från Bokbörsen av samtliga böcker om Kulla-Gulla av Martha Sandwall-Bergström. Den serien vill jag också läsa igen, de är ju som en motsvarighet bland barn- och ungdomsböcker till Per Anders Fogelströms historiskt intressanta stadserie för vuxna, men istället om landsbygden.

 

5. När du har krupit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?

Shelly i det torra höstgräset
Shelly i det torra höstgräset

Antingen kaffe, Nespresso Linizio Lungo, eller grönt te med citron, det är mina favoriter.

 

6. Har du några höstplaner du ser fram emot?

Ja, det har jag. Jag har värmt upp med att läsa och recensera böcker under hösten, så nu hoppas jag få möjlighet att skriva klar min egen bok. Det är verkligen dags. Jag har en del planer som jag kommer att berätta mer om inom kort, och så de vanliga planerna; hålla mig frisk så att jag kan ta tag i träningen igen, laga mer vegetariskt, rida in min Islandshäst.

phantom

Jag ser också väldigt mycket fram emot att få se min favoritmusikal, the Phantom of the Opera, med familjen. Och att äta god mat på Lilla Hasselbacken på Djurgården innan föreställningen.

 

saharserdetuthosmig

Ser jag fram mot det här, årets lövhögar? Nej, inte särskilt ;) Det faller enorma mängder löv från våra lönnar varje höst, och allt måste bort för att löven inte skall klibba ihop som stora mattor och kväva gräset under. Men det brukar faktiskt vara mysigt att kratta och höststäda på tomten. Särskilt om man är snabb och hinner med det innan höstregnen sätter igång.

Tack Miss Magic för en rolig tagg, och ha en fin kväll alla som tittar in här!

 

17 reaktioner till “Höstläsning

 1. Kul att läsa dina svar :) Kulla-Gulla-böckerna var väldigt mysiga, som jag minns det. Min mormor hade hela serien och när jag spenderade eftermiddagarna hos henne brukade jag läsa dem. Jag kommer fortfarande ihåg vissa scener från böckerna. Kanske borde jag också läsa om dem.

  Gilla

 2. Fantastiskt vacker höstbild så Halloweenbilden har du lagt ned ett otroligt jobb på vilket gav resultat. Sen bilder på Shelly där du placerat henne i torrt gräs som knappt bryter mot pälsen vilket ger en soft känsla i bilden.
  När det gäller rocken så är jag inne på min tredje nu, hoppas kvalitén är lika bra fortfarande. Köpte deras täckesimpregnering och körde på. Inte för att dom läcker utan för att yttertyget blir som en disktrasa annars efter ett tag, sen tvättar man i speciellt tvättmedel för andasplagg. Det här gäller alla sådana här kläder oavsett hur dyra dom är.
  Min första fixade till och med det här som egentligen var fullständigt vidrigt. Det höll på hela eftermiddagen och kvällen på samma sått, sen var det översvämning i tunnelbanan på vägen hem.

  Gilla

 3. Böcker är inte min grej, förutom att jag pluggar på i min Bulinder Munktell verkstasds handbok, servon till traktorn ligger i delar… Hösten däremot har jag inga problem med, mer än att den kommer för tidigt :) Norrskenen på nätterna är så underbara nu nör det blir svart :) VILKA högar!!! Tur det inte blåser :) Sådan vacker zombiebrud och riktig söt bild på Shelly som verkar trivas i höggräset :) Trevlig Helg!

  Gilla

 4. Svar: Enkelt! På min väg till Roslagsbanan passerar jag en byggarbetsplats där fler skokartonger sätts upp. Å där hittar man inte bara neonfärgade regnställ på byggnadsarbetare (tidigare inlägg) utan läckra lila ”buntband” också. Ja, coola byggkranar finns där också såklart;-)

  Liked by 1 person

 5. Vilken fantastisk höstbild med dimmolnen och vilken perfekt bild på (den vackra) zombien.

  Sedan är du ju betydligt ”bredare” i ditt läsande än jag. Har faktiskt gjort ett halvhjärtat försök att läsa nå’t annat än deckare och köpte ”Det är något som inte stämmer” av Martina Haag. Efter den erfarenheten återgick jag snabbt till deckare kan jag säga…

  Liked by 1 person

 6. Intressant att läsa detta inlägg. Låter som en bra höst framför dig. Jag måste få kommentera dina bilder ifrån det här inlägget och det jag vill berömma dig för är att jag tycker du förmedlar den där känslan som jag uppskattar i bilder. Jag gjorde just ett inlägg på min blogg om detta. Det är inget självklart att kunna förmedla det.En del bloggar har bilder som man bara får en känsla av att man har klickat på knappen på kameran för att få en bild. Nu vill jag inte påstå att jag har några bra bilder med känslor i men jag vill sträva efter att få det och bli bättre. Bra jobbat !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.