Mörkläggning (336/366)

sno-1

I morse vräkte det ned snö, sedan lugnade det ned sig litet. Nu i kväll började det igen. På håll under eftermiddagen/kvällen har jag hört ett avlägset men ihärdigt surrande; nu har snöskotrarna tagits fram för säsongens premiäråkning misstänker jag, och jag känner flera som säkert känner ”livet i sig nu”, som Ronja rövardotter sade :) Själv är jag rätt så nöjd med att ha varit ute tillräckligt mycket för i dag och kan sitta inomhus i värmen och njuta av hur fint snön faller utanför fönstren.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma tema.

 

9 reaktioner till “Mörkläggning (336/366)

  1. Tack! Jag har varit helt inställd på att fota ett rum med neddragen rullgardin eller ett ljus som släcks, så jag blev så nöjd när jag insåg att mörkläggning också kan vara det här och att jag nu löst det temat som jag tyckte var så svårt :)

   Gillad av 1 person

 1. Det där ihärdigt surrande kan mycket väl ha varit traktorer och/eller snöröjningsmaskiner. Ni fick alltså mindre snö än vi. Hos oss avtog det inte under dagen. Först klockan 22:00 slutade eländet att komma ner från himlen. Måste säga att jag gillar din stämningsfulla bild, men skulle inte för allt i världen vilja byta med s´dig, trots att vi haft ett helvete här idag…

  Gillad av 1 person

  1. Ja, vi fick nog bara 20 cm snö, och trafik och allt annat fungerade bra, bara litet dålig sikt på grund av snön som vällde ned i perioder. Patrik åker tåg från stan ut till en pendlarparkering, vilket var tur. Inne i stan var det tydligen kaos.

   Jag måste le litet när du skrev att det var snöröjningsmaskiner och traktorer jag hörde :) Vi bor på landet, och förmodligen ännu mer lantligt än man kan föreställa sig. Den så kallade ”snörjöjningen” består av en 86-årig före detta mjölkbonde som tar sin traktor med snöslunga och röjer bort snön på vår väg och på vägen genom byn som ligger 500 meter från oss. När han tycker att det är dags… ;) Vi snöslungar oftast vår väg själva, eftersom vi måste kunna ta oss ut, och inte hinner vänta på att Stig skall komma med sin traktor. Vi har haft en enorm tur, under de tretton år vi bott här har vi bara behövt snöröja några år, oftast blåser snön av vägen.

   Ljudet jag hörde på avstånd var på åkrarna här omkring, det var ett gäng som inte kunde hålla sig längre, utan tog ut sina snöskotrar och körde. Normalt sett är det för litet snö här nere hos oss, så de brukar lasta sina skotrar och köra upp ett helt gäng till Sälen och köra några gånger per säsong. De längtar efter snö även på sommaren, så är det några som gillar läget nu, så är det de ;)

   Gilla

  1. Nja, faktiskt inte. 20 cm, kanske. Stockholm fick de riktigt stora mängderna, jag hörde att meteorologerna i stan hade gått ut personligen och mätt upp 30-50 cm snö i Stockholm. Att de kör snöskoter redan här ute beror nog bara på uppdämt behov, de kör trots att snön inte är så djup.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.